Gå til sidens hovedinnhold

Frivillig i 60 år

Artikkelen er over 2 år gammel

Tidligere i år fylte Henry Isnes 80 år. 60 av disse har han brukt til frivillig arbeid.

Med gitaren som følgesvenn har Isnes opp gjennom årene besøkt en lang rekke institusjoner, foreninger og lokaler for å synge og spille. Mang en gitarstreng har han slitt ut, og noen gitarer har det blitt i «samlingen». To bruker han «daglig», en av disse en 12-strenger.

– Jeg har aldri følt det frivillige arbeidet som noen belastning, snarere tvert om. Det å kunne bidra til å glede andre har vært og er givende. Jeg ville ikke vært det foruten, sier Henry Isnes.

Bor på Tåtøy

Han vokste opp på Tåtøy i et hjem hvor sang og musikk var en naturlig del av hverdagen. I tillegg til gitar har han spilt althorn. Han var også med på å starte Tåtøy musikkorps.

Det sies også, og med rette, at Isnes er selve drivkraften for å holde det lille øysamfunnet sammen.

Isnes' frivillige engasjement går langt utenfor Tåtøys grenser. Det vil føre for langt å trekke fram alt han har vært med på.

Norsk Folkehjelp er en viktig del av livet. Hver onsdag sammen med andre fra Folkehjelpa arrangerer han hyggetreff på Kafé Edvard på Seniorsenteret.

– Det er ikke bare dem på Senteret som møter opp, men også fra andre omsorgsboliger og fra private hjem. Folkehjelpa henter disse og bringer dem hjem.

Slik stemmer du på din favoritt

  • Skagerrak Sparebank skal også i år dele ut Ildsjelprisen i samarbeid med KV. Nytt av året er at en jury har plukket ut fire gode hverdagshelter blant lesernes forslag.
  • Fra onsdag av kan du gi din stemme digitalt via annonser på KV.no og på Skagerrak Sparebanks nettside.
  • Det blir også lagt ut stemmesedler i bankens lokaler, og disse blir også trykket i KVs papiravis.
  • Det går an å stemme fram til og med onsdag 19. desember.

 

Underholder

Selv om Henry Isnes har passert 80 år, tar han selv turen til andre omsorgsboliger, hvor han underholder beboerne med sang og historiefortellinger.

– Jeg har et stort utvalgte av sanger til enhver anledning. Jeg har spilt på bedehus og i kirker, og har stilt opp der jeg har blitt spurt.

– Det sies at du synger «I en måneskinnsnatt» bedre enn Aage Samuelsen?

– Jeg skal ikke akkurat påstå det. Uten å skryte, så sies det at jeg synger «Mykje lys og mykje varme» av Åge Aleksandersen bedre enn han selv. Men jeg skal ikke selv påstå det, sier han med et glimt i øyet.

Kommentarer til denne saken