Nå gjøres hytter og båter klare for sesongen

Første bud for å kunne bruke hytta på Kragerø Resort i påska, er at det er brøytet vei. Mannskapene fra Kragerø Golf AS tar seg av den jobben. Foto: Privat

Første bud for å kunne bruke hytta på Kragerø Resort i påska, er at det er brøytet vei. Mannskapene fra Kragerø Golf AS tar seg av den jobben. Foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel

Påska er for mange sesongåpningen på hytta i Kragerø.

DEL

Med så mange hytter som det er i skjærgården og på fastlandet, vil det også være mange som har behov for hjelp klargjøring, reparasjoner og opprusting, for at hytta skal stå klar til å ta imot innrykk, enten i påska eller senere.

For svært mange håndverkere er dette arbeidet på hyttene en viktig del av næringsgrunnlaget. Men også tilsyn og ulike vaktmestertjenester har blitt viktig.

Den største konsentrasjonen av hytter finner vi på Kragerø Resort, og Dan Jurgens i Kragerø Golf AS sier at vaktmestertjenester og ettersyn på hyttene er avgjørende for at de kan ha fire helårsansatte.

– Vi har vinteroppsyn på en god del hytter, både utvendig og innvendig. Der kontrollerer vi dører og vinduer, og vi sjekker tekniske installasjoner, vann og temperatur. Vi ser også etter eventuelle skader fra mus, sier Jurgens.

– Det er mange som synes det er betryggende at noen ser etter hytta om vinteren, sier han.

Men på vinteren er snøbrøytingen den største jobben. Ved siden av det store veinettet på selve resorten, har Kragerø Golf også flere kontrakter om brøyting. Det gjelder blant annet veien fra ferjekaia på Stabbestad og opp til barnehagen. Alt i alt har de kontrakt om brøyting av fire kilometer vei.

Selv om det er vinter, har Jurgens og hans stab en god del arbeid å gjøre på golfbanen, blant annet med trerydding. Og ikke minst med stell av den store maskinparken som skal til for å holde banen i topp stand.

Dan Jurgens og hans mannskaper har oppsyn med mange hytter på Kragerø Resort.

Dan Jurgens og hans mannskaper har oppsyn med mange hytter på Kragerø Resort. Foto:

Men selv i sommersesongen, tar de mange oppdrag for hyttefolket.

– Vi har mange avtaler om plenstell. Vi tar både raking og opprydding om våren, gjødsling vår og høst, og klipping hver uke eller etter behov, forteller Dan Jurgens.

– Vi tar også på oss klipping og stell av hekker og busker, sier course manager, eller banesjef, Dan Jurgens ved Kragerø Golf AS.

De som har hytte i Kragerø, har også båt. Og det har vokst fram et stort marked for vinteropplag og klargjøring av båter.

Det største opplagsfirmaet er Kiil Sandtangen AS, og Jens Olav Sørdalen forteller at de nå har rundt 400 båter i opplag i hallene.

– Det er været som avgjør når folk vil ha båtene sine, og det blir nok ikke så mange til påske i år, fastslår han.

400 båter ligger klar på opplag hos Kiil Sandtangen AS. Men Jens Olav Sørdalen regner ikke med at så mange skal leveres til påske i år.

400 båter ligger klar på opplag hos Kiil Sandtangen AS. Men Jens Olav Sørdalen regner ikke med at så mange skal leveres til påske i år. Foto:

– De fleste ønsker å få båten på vannet i mai. Da kan det bli hektisk, og på det meste har vi levert ut 70 båter på en uke, sier Sørdalen.

Det sier seg selv at med så mange båter inne på opplag, trenger man tid til å gjennomføre vedlikehold og klargjøring.

– Rengjøring, polering og stoffing starter vi med det samme båtene kommer inn om høsten. Det gjelder også motorservice, sier han.

Han forteller at 90–95 prosent av kundene kommer utenbys fra.

– Men noen ønsker faktisk å komme hit til oss om våren og ta klargjøringen av båten sin selv, sier Jens Olav Sørdalen ved Kiil Sandtangen AS.

Artikkeltags