Slik gikk det da Kroken møtte Rjukan: – «Tru kan fløtte Gaustatoppen»

Av

Etter ein relativt seig minibusstur med 16 spente krokunger, var det duket for det som var forventet å bli nok et fotballdrama i 2019 sesongen.

DEL

Kroken hadde med Jonas Mostad og Elias Bråtane Øygarden som nye fra forrige kamp, men Audun Øygarden (strekk), Joachim Sandåker (jobb) og Tarjei Tellefsen Haugland (jobb) var ute siden sist.

Kroken hadde brukt veka på å streke noe aldeles mykje på tavla si for å sette opp ein formasjon som bedre kunne nøytralisere Rjukan sin sentrale midtbane.

Det skal ikke stå på innsats

Som på Sandvann starta Rjukan med initiativet, og fekk et par tidlige cornere som Jonas Mostad tok seg greit av. Kroken klarte imidlertid tidlig å markere at det så absolutt ikkje skulle stå på innsats og tæl, og samtlige spillere var lynkjapt oppi Rjukan-spillerne når de fikk ballen. Kroken hadde au gjort leksa når det gjaldt andreballer, og fremsto robust og vrient å bryte ned.

Det heile jevner seg meir og meir ut uten store sjanser, før Kroken vinner ballen på midten etter 30 minutter, og Jon Reidar Haugland, spiller ballen nydelig gjennom te Ørjan Øverland. Øverland setter ballen rolig nede i hjørnet for keeper: 0–1 og de 5 ultraz- supportene som har tatt turen fra Kroken går bananaz!

Etter dette blir det et visst trøkk fra Rjukan, men Kroken e vel så farlige på kontra som Rjukan e foran mål. Det skapes fleire kontringsmuligheter som kunne gitt uttelling, men står 0–1 til pause.

Garantert trøkk

I pausa advarer Sir Øygarden om et trøkk som garantert kommer fra Rjukan etter pause.

Øygarden har vært ute både vinternetter og dager før, og har så alt for rett:

Under minuttet spilt når Rjukan får ein sjanse som e like stor som Gaustatoppen: Innlegg foran mål, og på bakre er ein mann klin aleine men tar på seg Telemarks største ryggsekk. Ballen blåses 3–4 meter over mål fra 6 meter. Den missen der skulle vise seg å bli avgjørans.

For sjøl om Rjukan har ball og noen avslutninger fra 20 meter, så e det Kroken som etter 60 minutter får det ekstremt viktige 0–2 målet: Mannen som sikkert kommer te å score med rullator, i rullestol og på vei inn perleporten: Jon Reidar Haugland smeller til på halv volley fra 25 meter. Det e et skudd som kan tas, men keeper glipper ballen inn i mål.

Nå feier både bortespellere og supportere noe alvorlig, det begynner nemlig å lukte playoff-finale te bortelaget i Rjukan.

Samtidig begynner fleire Kroken spillere å merke at det e laurdag og klokka har passert 16:00, LITT mindre trøkk, LITT lengre avstand te motspillere.

Dramaet lever

Det har gått 74 minutter, Rjukan får frispark på ca 25 meter: Det e et godt frispark, og Jonas Mostad får bare slått ballen i stolpen og inn i mål. I ein veldig solid kamp av Jonas, blir det et litt surt baklengs.

1–2 og dramaet i Rjukan lever som bare det!

Etter målet blir det Rjukan som har ball og Kroken som forsvarer og kontrer. Og nå som kruttrøyken har lagt seg, e det bare ein ting å sei: Kroken ville det mest! Et drøyt kvarter med blod, svette og tårer, der Rjukan vil ha straffe (uten at det va nokke å mase om) holder Kroken stand som bare det!

Det blir faktisk aller farligst de gongene Kroken kontrer, og Ørjan Øverland har ein gyllen mulighet te å sette spikeren fullstendig i kista rett før slutt uten å score.

Men det gjør ingenting, dommeren blåser av og Krokens spillere og ULTRAZ supportere kan feire at det blir playoff- finale 15-16 november!

Underdogs

For ein kamp av denna gjengen som elsker å slå oppover, og som kom te Rjukan som små underdogs og dro heim igjen på ein veldig trivelig busstur. For ein som har vært med på detta vel lenge, så e det ekstra moro å se åssen heile bøttegjengen går inn i felles transe før denna typen kamper. Den innsatsen som blei lagt ned i Rjukan var heilt ellevill, og ALLE sto fram og ville forlenge sesongen ei veke te.

Lagmoral kalles det blant ekspertene, og den gjengen her imponerer bestandig når det begynner å dra seg te.

Og nå må du følge med kjære supporter, for nå blir det rett og slett cupfinale mot det laget fra 6. divisjon som ligger lengst ned uten å ha rykket ned. Detta e ikkje heilt rett fram, men avhenger av åssen det går med Urædd i kvalik til 3. divisjon. Det kan bli Åfoss eller Herøya. Me veit heller ikkje om det blir heime eller bortekamp, MEN detta avgjøres lørdag 9. november - BASTA.

Og med det løftet det var å ha med våre kjære fanatiske ULTRAZ supportere te Rjukan: Du e kanskje ikkje like fanatisk eller går med fyrverkeri under jakka, men kom på kamp te lørdag. Du utgjør faktisk ein forskjell, for noen som heier på sida gjør underverker for de på banen. Og ein ting skal du være sikker på: Denne gjengen kommer ikkje te å gje seg uten både sverdslag og holmgang neste helg.

Banens beste: ALLE SAMMEN!

Tru kan fløtte Gaustatoppen!

Artikkeltags