Folkehjelpa har flyttet inn i nyoppussede lokaler på Folkets Hus, hvor de arrangerer konseptet mat og prat til helga. Forrige uke gjennomførte organisasjonen en testrunde på matkurset, noe som ble en innertier.

– Matlaging er sosialt

Hver tredje lørdag framover kan en ta del i et sosialt og gratis matgilde på Folkets Hus. Lørdag holdes arrangementet mat og prat for første gang, hvor mat fra India står på menyen.

– Det blir god stemning, det å hakke mat er sosialt. Mat er identitet, sier Desiree Penzo ved Norsk Folkehjelp, som er primus motor for mat og prat i Kragerø.

Penzo forteller at utover vinteren skal det skje mye spennende i Folkets Hus, hvor man blant annet kan lage mat fra Kongo, Uganda, Afghanistan, Eritrea og Amerika.

Hun tror også at matlagingen og sosialiseringen kan være med på å bryte ned fordommer, i tillegg til at det er en gyllen anledning til å lære om andre kulturer.

– Man blir veldig kjent, mener hun, og forteller at det kan oppstå noen misforståelser, men at det resulterer i komiske situasjoner og mye latter.

– Det er bare gøy med språkforvirring, ler hun.

Penzo oppfordrer alle som kunne tenke seg å ta del om å melde seg på via Facebook eller på Folket hus.

Hiral har regi på menyen

Hiral Thakkar fra India er svært glad i å lage mat, og mener at mat og prat er et positivt initiativ. Selv ser hun fram til å kokkelere i fellesskap og lære om mat hver tredje lørdag framover.

Thakkar er ansvarlig for lørdagens meny, og ifølge henne blir det en sammensatt og spennende meny med mye smak. Hun forteller at hun har satset på en vegetarmeny, hvor skal lærte bort hvordan en lager kikertgryte med papadam og chapati.

Hun flyttet fra Tromsø til Kragerø for noen måneder siden, og meldte seg raskt til disposisjon arrangementet.

Bedre lokaler

Penzo forklarer at planleggingen av mat og prat har foregått i ett års tid, men etter at Folkehjelpa fikk større og forbedrete lokaler vil et slik tiltak være enklere å gjennomføre.

– Vi er veldig takknemlig for fine lokaler, sier Penzo, som mener at på Folkets Hus er kjøkkenet bedre rustet til å lage mat, i tillegg til at det er plass til å dekke langbord til mat og prat-arrangementene.