Vil se på kostnad for elferjer

Kragerø fjordbåtselskap er nå inne i en prosess, der det blir vurdert å bytte ut ferje "Jesper" med et mer miljøvennlig alternativ.

Kragerø fjordbåtselskap er nå inne i en prosess, der det blir vurdert å bytte ut ferje "Jesper" med et mer miljøvennlig alternativ.

Regjeringen vil gå gjennom om støttebeløpet til nye lavutslippsferjer er høyt nok

DEL

Det opplyste statsminister Erna Solberg (H) i Stortingets spørretime onsdag.

Kragerø fjordbåtselskap er blant ferjeselskapene som vurderer å investere nye fartøyer med elmotor.

I flere kystfylker har det den siste tiden vært heftige protester mot økte ferjepriser fra nyttår. Et viktig element i debatten har vært overgangen til el- og lavutslippsferjer.

– Regjeringen har bidratt til økte kostnader for kystfylkene gjennom endring av inntektssystemet og ved ikke å ta merkostnaden knyttet til overgangen til elferjer, sa Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad under spørretimen.

Ba om avklaring

Hun ba Solberg avklare om regjeringen vil ta den økte kostnaden ved overgang til elferjer.

– De er ikke på 100 millioner, som statsministeren har sagt i en tidligere spørretime. De er iallfall 500 millioner, sa Arnstad.

Solberg viste til at regjeringen vil ettergå betingelsene som lå til grunn for anslaget om at 100 millioner ville dekke ekstrakostnaden ved overgang til grønnere ferjer.

– Det var basert på en reell, faglig gjennomgang av anbudene. Da så man på hva som var merkostnaden knyttet til det å være en el- eller lavutslippsferje, sa hun. (NTB)


Artikkeltags