Stine og Merete er blant de mange som besøker «Farmen-gården»

PÅ BESØK: Antallet besøkende til Storøy gård har gått voldsomt opp etter kjendisfarmen. Stine Margrete Knutsdatter Olsen og Merete Lia var på tur sammen med Drangedal FPU i helgen og hadde en stopp innom Storøy.

PÅ BESØK: Antallet besøkende til Storøy gård har gått voldsomt opp etter kjendisfarmen. Stine Margrete Knutsdatter Olsen og Merete Lia var på tur sammen med Drangedal FPU i helgen og hadde en stopp innom Storøy.

Artikkelen er over 2 år gammel

Farmen-eventyret i Bamble like ved grensa til Drangedal er historie, men aldri har Storøy gård vært en mer populær turdestinasjon. Nå tyder alt på at deler av det som ble bygd i forbindelse med tv-produksjonen også får bestå.

DEL

– Når 1,5 millioner plutselig har fått sett gården, er det klart det har fått en effekt. Det har vært en jevn trafikk av folk over isen på vinteren, og det kommer langt flere kanoer og båter dit nå, sier eier av Storøy, Thomas Dalene.

Dagens driftsopplegg for gården er at den leies ut til enkel overnatting og arrangementer for foreninger, lag og privatpersoner. Mange kommer også innom idyllen i Rørholtfjorden bare for å ta en titt. I helgen la blant annet Drangedal FPU en av sine årlige turer innom øya. Stine Margrethe Knutsdatter Olsen var blant dem som var med.

– Vi hadde en kjempefin tur, og kom med båten Tokedølen fra Drangedal. Storøy var en helt fantastisk nydelig plass, sier hun.

– Kulturminner av vår tid

I kjølvannet av tv-suksessen og økt besøk har Dalene sett at bygg som ble reist i forbindelse med tv-produksjonen har vist seg nyttig. I en søknad til kommunen ber han nå om lov til å la de få stå. Rådmannen stiller seg positiv til det hele. Onsdag skal saken til politisk behandling.

Byggene det er snakk om er tre brakker/boder på «Svenskehaugen» samt «Skaustua».

«Skaustua» tenker Dalene å drifte etter kystledhyttemodellen, som et tilbud til passerende padlere og andre båtfolk på vassdraget.

Han viser også til ønske om å la de være et «kulturminne av vår tid»

– Hyttene minner mye om de gamle fløterhyttene som det sto flere av ved Tokestranda i tidligere tider, bemerker han.

Midlertidig tillatelser

Byggene som ble reist i forbindelse med Farmen ble byggesaksbehandlet på vanlig måte, og politikerne var også på befaring på stedet. Byggene ble så vedtatt som midlertidige med frist 1. desember i år til å fjerne de.

Når kommunen nå stiller seg positive til søknaden om å la noe bestå, er det med begrunnelse i at de ikke oppfattes å være til hinder for allmenne interesser.

Artikkeltags