Stenger tunnel i 12 uker

Artikkelen er over 4 år gammel

Om tolv dager stenges Høgenheitunnelen for trafikk.

DEL

Stengingen av tunnelen på Rv 354 skjer fra og med mandag 26. september. Trafikanter må deretter regne med omkjøring i tolv uker, da Statens vegvesen regner med å være ferdig med dagarbeidet på tunnelen før jul.

Omkjøringen fra Rugtvedt til Stathelle blir da på E18 via Kjørholt og Heistad og rv. 354 over Breviksbrua. En annen mulighet er å kjøre veien over fra Sundby over Riis til E18. Denne veien er ikke egenet for tyngre kjøretøy.

Resten av perioden frem mot ferdigstillelse vil det primært bli kvelds- og nattearbeider. Tunnelen holdes da åpen for fri ferdsel på dagtid.

Statens vegvesen vil onsdag kveld denne uken holde et informasjonsmøte i møtelokalene i Lasses kro på Rugtvedt i forbindelse med stengingen.

Skal totalrenoveres

All teknisk utrustning skal skiftes. Det betyr nytt el-anlegg og flere overvåkningskamera med direkte forbindelse til Vegtrafikksentralen. Alt sikkerhetsutstyret skal også skiftes, noe som gjør tunnelen tryggere å ferdes i. Det oppføres nye tekniske bygg utenfor tunnelen.

I tillegg skal kjørebanen senkes noe og alt system for overvann og drenering skal skiftes. Tunnelveggene skal også sikres, og vann- og frost-sikringen skal utbedres.

Kontraktene for arbeidene i Høgenhei-tunnelen ble den 30. august 2016 inngått med entreprenørfirmaet Consto Anlegg AS. Disse har erfaring fra tilsvarende arbeider og vil stå for utbedringsarbeidene som nå utføres i tunnelen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken