Meningsmåling: To av tre sier nei til smalere E18

NYE E18: Her kommer det ny E18 gjennom Bamble. Men det kan bli smalere enn vanlig og uten lys langs veien.

NYE E18: Her kommer det ny E18 gjennom Bamble. Men det kan bli smalere enn vanlig og uten lys langs veien.

Artikkelen er over 1 år gammel

72 prosent av telemarkingene sier et unisont nei til smalere E18 for å forsere utbyggingen.

DEL

Det viser en meningsmåling Sentio research har utført for TA. Bare 12 prosent mener det er riktig å redusere veikvaliteten/bredden for å få fortgang i utbyggingen. Resten av oss har ikke gjort seg opp en mening.

Steilt i Vest-Telemark

Går man inn i detaljene på meningsmålingen viser det seg at det er stor enighet på tvers av kjønnene om nei til smalere vei gjennom Telemark.

76 prosent menn sier nei, mens 68 prosent av kvinnene sier nei. Delt inn i aldersgrupper viser at det er telemarkinger i alderen 51 til 65 år som er mest imot.

Fordelt på regioner er 72 prosent av innbyggerne i grenlandsregionen imot smalere vei. I Øst-Telemark og Midt-Telemark er 71 prosent imot mindre vei. Den aller største motstanden finner vi i Vest-Telemark – der sier hele 82 prosent av innbyggerne nei til smalere vei.

Høyrefolk mest imot

Tar man for seg folks politiske ståsted er det Høyre-velgere (81 prosent) som er mest imot smalere vei.

Deretter følger Frp-ere, SV-ere, Sp-ere og KrF-velgere. Ap-velgere og Rødt-velgere er minst imot, selv om hele 69 prosent i begge parti er imot redusert veikvalitet.

TA har gjennom flere saker omtalt planene til Nye Veier om å redusere veiskulderen til den nye E18 fra tre til halvannen meter. Planen per i dag er en veiskulder på to meter.

I tillegg ønsker Nye Veier å bygge den nye E18 uten lys, noe som har fått Aksjon E18 og stortingspolitikere til å reagere. Nye Veier ønsker også å bygge kortere bruer i dette veiprosjektet.

Nye Veier har tidligere sagt at pengene de sparer skal gå tilbake til andre veiutbygginger og til redusering av bompenger.

Artikkeltags