Gå til sidens hovedinnhold

Nå er de godkjent som trafikksikker kommune

Artikkelen er over 3 år gammel

Som den tredje kommunen i Telemark har Drangedal blitt godkjent som en trafikksikker kommune. Godkjenningen er gjort av Telemark fylkeskommune og Trygg Trafikk.

Det betyr at Drangedal fyller alle krav til sikker ferdsel, og vil ha et sterkt fokus på dette i framtida.

Under en markering på Sagodden Kro torsdag ble Drangedal kommune ved ordfører Tor Peder Lohne, belønnet for kommunens trafikksikkerhets fokus med en sjekk pålydende 50.000 kroner av fylkesordfører Svein Tore Løkslid.

Kjapt

Konsulent i Trygg Trafikk, Tor Egil Syvertsen, var hyret inn for å sette søkelyset på trafikksikkerhet i kommunen. Vanligvis tar et slik arbeid et år, men i Drangedal klarte man å legge på bordet et handlingsdokument i løpet av seks måneder.

– Dette har drangedølene klart på kort tid. Det har vært et enestående samarbeid, slo Syvertsen fast.

Arne Ettestad var koordinator for utvalget som skulle legge fram dokumentasjon og tiltak for å gjøre Drangedal til en trafikksikker kommune. Han holdt i trådene og sammen med utvalget fikk Ettestad lagt et utfyllende dokument på bordet. Dokumentet var så gjennomarbeidet at det ikke var noen tvil om at Drangedal skulle få sin godkjenning som en trafikksikker kommune.

Drangedal er den tredje kommune i fylket som får denne godkjenningen.

– I løpet av 2025 håper jeg alle kommunene i Telemark har en slik godkjenning, framholdt fylkesordfører Svein Tore Løkslid.

 

Følge opp

– Det er nå kommunens jobb virkelig starter. Vi skal følge opp dette, slo fylkesordføreren fast.

– Nå skal vi ha en helhetlig tankegang på dette området. Dette skal ikke være noen skrivebordsplanen. Denne godkjenningen vil bidra til å øke trafikksikkerheten i hele Drangedal, sa ordfører Lohne.

Rådmann Jørn Chr. Knudsen tok imot flere skilt som skal henges opp i barnehager og skoler i kommunen, som bevis at kommunen er trafikksikker.

Kommentarer til denne saken