Røde Kors hentet ut to skadde personer på Gautefall

OPPDRAG: Røde Kors sine mannskaper på Gautefall  hentet langfredag ut to personer fra terrenget.

OPPDRAG: Røde Kors sine mannskaper på Gautefall hentet langfredag ut to personer fra terrenget.

Artikkelen er over 1 år gammel

Røde Kors registrerte 123 skader på landsbasis langfredag, ti flere enn skjærtorsdag. I Telemark er det meldt om 27 skader hittil i dag. På Gautefall hentet Røde Kors ut to personer på oppdrag fra AMK.

DEL

– Kanskje det er den dagen ekstra mange går på tur, siden lørdagen ofte har familiemiddagen i fokus, sier Sven Bruun, nestleder i Norges Røde Kors Hjelpekorps til NTB.

Han benytter sjansen til minne om fjellvettreglene. Rådet er å alltid sjekke vær- og skredvarsler, samt å sette seg inn i hva det innebærer i det området man skal ferdes.

Bistand fra Oslo

Røde Kors Telemark har registrert ti skader i ulike skianlegg langfredag, og ni av disse skadene var brudd og forstuing. Tolv av skadene ble registrert i terrenget/skiløyper. Der var fem av skadene sår eller kutt, og tre brudd eller forstuing.

Oslo Røde Kors hjelpekorps måtte bistå AMK i et henteoppdrag i skiløypa på Gaustablikk.

Hentet skadde personer

- På Gautefall har Drangedal Røde Kors hjelpekorps hatt to henteoppdrag for AMK. Oppdragene gjaldt bistand til å hente skadde personer i skiløypene og i terrenget. Det er også registrert et tilfelle av solforbrenning på Gautefallheia, melder operativ leder Jørn Herfoss Kristensen i dagens oppsummering fra Telemark Røde Kors.

I ettermiddag bisto dessuten Hjartdal Røde Kors hjelpekorps AMK med beredskapsambulanse i forbindelse med et sykdomstilfelle på en hytte.

- Vi har i dag hatt 70 mannskaper på vakt i fjellet. Det meldes om stor utfart og god stemning blant påskefolket, avslutter Kristensen.

Artikkeltags