Lokalbanken seiret i anbudskonkurranse

AVTALE: Rådmann i Drangedal, Jørn Chr. S. Knudsen (til venstre) og banksjef i Drangedalsbanken, Kjell Nærum underskriver en ny hovedbankavtale for de kommende tre årene.

AVTALE: Rådmann i Drangedal, Jørn Chr. S. Knudsen (til venstre) og banksjef i Drangedalsbanken, Kjell Nærum underskriver en ny hovedbankavtale for de kommende tre årene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Banksjef Kjell Nærum i Drangedal Sparebank smiler bredt. Rådmann Jørn Chr. S. Knudsen i Drangedal kommune gjør det samme. Partene fortsetter et allerede godt samarbeid med en ny treårig hovedbankavtale.

DEL

Selv om kommunen og banken har samarbeidet og hatt en hovedbankavtale siden «tidenes morgen», var det denne gang ingen selvfølgelighet at partene ville inngå en ny.

Attraktiv

Foruten Drangedal Sparebank var det nemlig fire andre banker som regnet på og kom med tilbud til kommunen da fristen for anbudskonkurransen gikk ut. Anbudskonkurransen ble gjennomført av Finansinnkjøp. Dette er et selskap som har spesialisert seg på nettopp slike avtaler, som kommunene selv ikke har den nødvendige ekspertisen til å gjennomføre.

– Det er lov om offentlig anskaffelser som styrer dette, som er en formell, vanntett prosess, hvor det er flere kriterier som vektlegges, forklarer banksjef Kjell Nærum.

Drangedalsbanken scoret ikke høyest på alle kravene, men var likevel totalt sett den banken som kom med det beste tilbudet til kommunen.

Nærhet

Rådmann Jørn Chr. S. Knudsen er strålende fornøyd med at en ny treårig hovedbankavtale med mulighet for kommunen å forlenge med ett år, er på plass.

– Den ivaretar våre behov for banktjenester fra A til Å. Avtalen gir oss trygghet og er forutsigbar, samtidig som den fysiske nærhet betyr mye. Vi er begge samfunnsaktører og har et godt, profesjonelt samarbeid hvor vi ønsker å utvikle, trygge lokalsamfunnet på en god måte. Vi har dessuten mange samarbeidsarenaer gjennom hele året, påpeker rådmann Knudsen.

Totalt sett var det til sjuende og sist pris som avgjorde for Drangedal kommune, uten at noen av partene ønsker å si noe mer konkret om akkurat dette.

Vil vokse videre

Både kommune og banken ønsker å investere og vokse videre. Kommunen har vært gjennom enorme investeringer og har ytterligere planer om millioninvesteringer i årene som kommer. Drangedalsbanken er en bank i vekst også i «hjembygda», og mener at den nye avtalen også er til gode for hele drangedalssamfunnet.

Banken var gjennom en emisjon – aksjeutvidelse – tidligere i høst, som blant annet medførte at Drangedal kommune kjøpte bankaksjer for millionbeløp og ble største eier av banken. Samtidig var det veldig mange lokale privatkunder som benyttet anledningen til å kjøpe aksjer. Dette bidro til en kapitalutvidelse på over 40 millioner kroner. Noe som også var målet.

– Drangedal kommune er en av våre viktigste kunder, og vi setter stor pris på at vi har inngått en ny hovedbankavtale. Dette er en god forretningsmessig avtale, som er noe mer enn kun en økonomisk avtale. Den viser også at vi er en attraktiv bank for kommunen, slår banksjefen Nærum fast.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken