- Det er gøy å kunne leve av det som har vært en hobby og lidenskap

Trening for barn: Silvana og Bjarne Paulsen gleder seg til å gi barn et nytt tilbud. De gleder seg også til medlemsfesten på Stopp'n med livemusikk, som en takk for årene som har gått. Begge foto: Ole Haagenrud

Trening for barn: Silvana og Bjarne Paulsen gleder seg til å gi barn et nytt tilbud. De gleder seg også til medlemsfesten på Stopp'n med livemusikk, som en takk for årene som har gått. Begge foto: Ole Haagenrud

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Bjarne og Silvana Paulsen har eid og drevet Family Fitness siden 1999.

DEL

– Vi ble faktisk advart mot å starte opp, enkelte mente at det ikke hadde noe for seg, sier Bjarne Paulsen.

15 år senere kan han og kona Silvana si seg godt fornøyde med å drive og eie et av byens to treningssentre, og de legger ikke skjul på at de trives med hva de driver med.

– Det er gøy å kunne arbeide med det som har vært hobby og lidenskap, sier Bjarne Paulsen, som selv har konkurrert innen styrke.

Family startet opp som Family club, men i januar i år gikk de ut av kjeden og ble til Family Fitness. Fra start var de seks eiere, men i dag er det bare ekteparet Paulsen igjen.

Trender og nyvinninger

Trening er en arena som stadig endres, og Family starter nå opp med programmet Born to move, rettet mot barn mellom fire og tolv år.

– Det vil være et fokus på lek og moro, og er ment som et supplement til eksisterende tilbud i byen, sier Silvana Paulsen.

Gjennom så mange år i treningsbransjen, har ekteparet rukket å se flere trender kommet og gå. En av dem er at kvinner og styrketrening er blitt en stadig mer vanlig kombinasjon.

– Før var normen at jentene skulle være syltynne, nå skal de være veltrente. Jeg tror at noe av fitnessbølgen skyldes sosiale medier, på godt og vondt, sier Silvana Paulsen.

Ifølge Bjarne Paulsen, som er daglig leder ved senteret, følger de hele tiden med på hva som rører seg i treningsverdenen.

– Vi er opptatte av å ha et godt tilbud for alle, sier han.

Pilotprosjekt

Av nye prosjekter, så kan pilotprosjektet «tren som en håndverker» nevnes.

– Det er prosjekt vi skal prøve nå. Det går ut på å drive funksjonell trening rettet mot håndverkere for å forebygge typiske skader denne yrkesgruppen kan pådra seg over tid, sier Silvana, som for øvrig jobber som fysioterapeut.

På mandag blir det tai chi i regi av Katrine Kristiansen.

– Tai chi er en treningsform for absolutt alle, som trener hele kroppen. Konsentrasjon, styrke og alt blir trent, hevder hun.

Artikkeltags