Her får du enebolig til 420.000 kroner

OVER ETT MÅL TOMT: Denne eneboligen i Tørdal i Drangedal er til salgs med en prisantydning på 420.000 kroner. Huset er bygd i 1913, primærrom er 63 kvadratmeter og tomta er på 1189 kvadratmeter.

OVER ETT MÅL TOMT: Denne eneboligen i Tørdal i Drangedal er til salgs med en prisantydning på 420.000 kroner. Huset er bygd i 1913, primærrom er 63 kvadratmeter og tomta er på 1189 kvadratmeter. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I snitt kostet en bolig i Norge 3 millioner kroner i fjor. Vi har sett på de som er langt billigere.

DEL

- Det er et veldig koselig hus. Det ligger landlig til og har en fin beliggenhet, men du må regne med en del oppgraderinger, sier eiendomsmeglerfullmektig Nora Eikeland i Aktiv Kragerø til Nettavisen.

Eiendomsmegleren i Kragerø i Telemark er en av dem som kan tilby enebolig til under 1 million kroner nå. Eiendommen det er snakk om ligger i Tørdalsveien i Drangedal kommune. Huset fra 1913, har tre soverom og et areal på 63 kvadratmeter (primærrom). Tomta er på vel et mål. Du kan regne en snau times kjøring til Skien. Til Drangedal sentrum er det 15 minutters kjøring.

Det er barnehage og skole (1.-7. trinn) i området, opplyser eiendomsmegleren.

- Hev blikket

- Boligkjøpere kan med fordel løfte blikket litt og finne gode boliger i områder de først kanskje ikke hadde tenkt på. Jeg tror mange vil bli overrasket, sier fagdirektør Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet til Nettavisen.

Boligprisene fortsatte å stige i desember, og 2016 endte på en gjennomsnittlig prisvekst på 8,3 prosent, ifølge Eiendom Norge. Sterkest prisutvikling i 2016 hadde Oslo og Drammen. I Oslo steg boligprisene med 23,3 prosent fra desember 2015 til desember 2016. I Drammen var økningen i samme periode 16,5 prosent. Svakest var prisutviklingen i Stavanger og Sandnes. Der var det en nedgang på henholdsvis 2,6 prosent og 1,4 prosent. I Telemark har prisene gått opp, men ligger fortsatt på et forholdsvis lavt nivå.

Regionale forskjeller

Administrerende direktør Christian Vammevold Dreyer i Eiendom Norge peker på store regionale forskjeller:

- Sett året under ett har de regionale forskjellene i det norske boligmarkedet forsterket seg kraftig gjennom året. Prisnivået i Oslo er nå betydelig høyere enn i de andre store byene i Norge.

Vi forventer imidlertid at de regionale forskjellene i prisutviklingen ikke vil bli like store i 2017, uttalte Dreyer da Eiendom Norge presenterte sin boligprisstatistikk 4. januar. I Norge som helhet koster en bolig i snitt 3.244.546 kroner.

Artikkeltags