13 bekreftet omkommet etter helikopterstyrten

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Oljearbeiderne som omkom i helikopterstyrten vest for Bergen fredag, var ansatt i seks forskjellige selskaper.

DEL

Alle de elleve arbeiderne som fløy en helt rutinemessig hjemreise fra Gullfaks B-plattformen på vei til fastlandet og Flesland, jobbet for Statoil, men bare én av dem var ansatt hos den norske oljegiganten. Det opplyste Statoil fredag kveld. De øvrige var ansatt i Halliburton, Aker Solutions, Schlumberger, Welltec og Karsten Moholt.

Haliburton

Den ansatte i Karsten Moholt var leid inn fra Aker Solutions, ifølge NRK. Bergensselskapet ble i 2009 hardt rammet av Air France-flystyrten, da både Karsten Moholt selv og hans sønn Karsten Aleksander Moholt omkom, skriver Bergens Tidende.

Én av dem som var om bord i helikopteret, var fra Italia, mens én av de omkomne er bekreftet britisk statsborger. De øvrige elleve var norske.

De to pilotene var begge ansatt i CHC Helicopter Service.

– Tragisk ulykke

– Dette er en tragisk ulykke, og våre tanker går til familiene og venner av de omkomne, sier konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions. Han forteller at Aker Solutions har mobilisert sine kriseteam i Norge.

Knut Nesland, hovedtillitsvalgt for Industri Energi i Halliburton, forteller til Stavanger Aftenblad at det var en tung beskjed å få at fire arbeidskolleger var om bord i helikopteret som styrtet kun få minutter før landing på Flesland i Bergen.

– Tankene går til de pårørende og kollegaene i selskapet. Dette er en forferdelig trist dag i selskapets historie, sier Nesland.

Kriseteam

Halliburtons kriseteam er samlet i Stavanger og i Bergen. Halliburton har også opprettet en pårørendesentral der folk kan henvende seg.

Foreløpig er det ikke bekreftet hvor de Halliburton-ansatte kommer fra. Selskapet har hovedkontor i Houston i USA.

Statoil har satt inn store ressurser, blant annet på Gullfaks B, og selskapet har opprettet et pårørendesenter i Bergen.

Helikopteret som styrtet, var på vei til Bragefeltet i Nordsjøen, melder Stavanger Aftenblad. Helikopteret hadde rundt 13 personer om bord da det styrtet. Det er ikke kjent om noen har overlevd styrten

Det var et smell og en veldig spesiell motorlyd, så jeg tittet ut av vinduet. Da så jeg helikopteret styrte i en voldsom fart ned i sjøen. Deretter så jeg en eksplosjon.

Det sier et vitne som bor i området som Bergensavisen har snakket med.

– Det føk deler i luften. Den store rotoren for mot en holme. Jeg er i sjokk, dette er fryktelig, sier kvinnen til avisen.Bergens Tidende har snakket med Vegard Turøy som også så helikopteret styrte.

– Vi hørte noen rare lyder, og at helikopterlyden sluttet. Jeg så ut, og da gikk det rett i bakken, sier Turøy.

Helikopteret brant etter styrten, ifølge øyenvitner, skriver avisen.

– Det brant kraftig en god stund, og vi hørte flere mindre eksplosjoner, sier Turøy, som forteller at flere lokale beboere kastet seg i båtene for å komme ut til ulykkesstedet og hjelpe.

Dagbladet har snakket med en av de nærmeste naboene til krasjstedet, som beskriver det hele som forferdelig.

– Vi ser rett bort på det, og det ser ut som helikopteret har gått i en liten holme. Det er masse båter rundt omkring, sier naboen, som sier de har sett folk i vannet like ved krasjstedet. Øya ligger rundt fire mil nordvest for Bergen.

Artikkeltags