I år blir det kunstutstillinger på Berg

Kunst: Det blir to kunstutstillinger på Berg-Kragerø museum i sommer, ifølge Dagny Karlander og Britt Koltveit.

Kunst: Det blir to kunstutstillinger på Berg-Kragerø museum i sommer, ifølge Dagny Karlander og Britt Koltveit.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

26. juni åpner Berg-Kragerø museum sommersesongen. Nye utstillinger blir det ikke i år, utover to kunstutstillinger.

DEL

Per Lundgren er først ute med kunstutstilling. Ifølge Dagny Karlander ved museet blir dette en salgsutstilling som åpner 26. juni.

– En utstilling med tittelen «Norske øye-blikk», som vi mener vil falle i publikums smak, forteller hun.

Denne utstillingen varer fram til 8. juli, da en ny utstilling skal på plass.

Lillen Dahll Vogt

10. juli åpner utstillingen «Lillen Dahll Vogt med venner».

– Dette blir utvilsomt en spennende utstilling med bilder signert Lillen, som for øvrig ville ha fylt 100 år i år. I tillegg omfatter utstillingen bilder signert noen av hennes venner. Med andre ord en svært spennende utstilling som vil være åpen fram til 19. august.

19. august avsluttes sommersesongen på Berg med stort fødselsdagsselskap til minne om Henriette Marie «Jeja» Homan, kvinnen som gjorde det mulig at det ble museum på Berg.

– Dagen blir en virkelig festdag, sier Kalander.

I fjor åpnet man utstillingen «Yrke og virke i Kragerø – den gang da, og nå». En utstilling som ikke hadde det store besøkstallet.

– Vi skjønner ikke helt hvorfor publikum sviktet denne, etter vår mening, spennende utstillingen. Nå gir vi publikum en nye sjanse til å se hvordan næringslivet og industrien var i Kragerø i tidligere tider og fram til i dag, forteller Inger Kristine Fuglestvedt.

Museet vil ha åpnet tirsdager til søndager fram til og med 19. august.

«Ny» kafé

Museet kan i sommer ønske velkommen til en oppgradert kafé, som Tori Ørvik har ansvaret for. Engelsk te og scones skal det satses på, i tillegg til andre godbiter.

To unge guider skal vise besøkende rundt, slik at det blir godt ivaretatt. Karlander forteller videre at byens banker, Lauersøns legat, museets venner og andre har bidratt med gaver og innsats.

– Dette har blant annet gjort det mulig at vi har fått et helt nytt lydanlegg med teleslynge. Utstillingslokalet er malt og lyspærer er erstattet med ledlys slik at bildene kommer bedre fram.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken