Leteaksjon etter varsel om båtulykke mellom Skåtøy og Jomfruland

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er satt i gang en leteaksjon utenfor Kragerø etter at en mann varslet om en båtulykke mellom Skåtøy og Jomfruland natt til søndag.

DEL

Klokka 00.42 natt til søndag mottok politiet at det skal ha vært en båtulykke mellom Skåtøy og Jomfurland. Nødetatene rykket ut, det samme gjorde redningsskøyta Uni Kragerø. I 02-tiden natt til søndag er det helikopter i luften over Skåtøy. Hovedredningssentralen er varslet.

- En mann tok kontakt på Kragerø legevakt. Han hadde blant annet hodeskader og varierende bevissthet. Det blir jobbet med å verifisere informasjonen han har kommet med, opplyser Sør-Øst politidistrikt klokka 01.59 natt til søndag.

Redningsdykkere bistår i arbeidet.

Uklart hva som har skjedd

Det er uklart nøyaktig hva som har skjedd, opplyser Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge til NTB.

– Det er en mann som har kommet inn til legevakten i Kragerø med store skader. Han sier han kom til bevissthet i båten. Der er det en del blod, og han mener han hadde flere andre personer med seg i båten, opplyser redningsleder til NTB.

Politiet bekrefter at mannen var hardt skadd da han kom til legevakten med båt.

– Han sier han har vært involvert i en båtulykke og at det er flere i vannet, bekrefter operasjonsleder Tore Grindem i Sørøst politidistrikt.

Dykkere fra Skien og Bamble

– Det er på det rene at det har vært en ulykke, og vi jobber med få kartlagt hvem som har vært i båten. Dette er foreløpig noe uklart, men vi har noen navn vi sjekker. Så langt har vi fått tak i to personer som ikke har vært med i båten, sier han.

Røde Kors Hjelpekorps sier de har sendt dykkere fra Bamble og Skien i forbindelse med båtulykken. En politibåt og redningsskøyta Uni Kragerø er på stedet der politiet mener ulykken har skjedd.

Artikkeltags