70 barn og voksne deltok på «Kom deg ut-dagen»

F.v. Bård Wang-Kristensen, Amalie Wang-Kristensen, Tilla Aasvik og Siri Sandland ved Barnas Turlag.

F.v. Bård Wang-Kristensen, Amalie Wang-Kristensen, Tilla Aasvik og Siri Sandland ved Barnas Turlag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Barn og voksne fikk oppleve en dag i det fri da Barnas Turlag arrangerte «Kom deg ut-dagen» på Berg.

DEL

På søndag ble det feiret friluftsliv og naturglede da Barnas Turlag arrangerte «Kom deg ut-dagen» på Bergneset. I tillegg ble Den Norske Turistforenings 150-årsdag.

På Bergneset kunne en ta del i strandsafari med Per-Erik Schulze i spissen, en kunne begi seg ut på natursti eller utforske omgivelsene, i tillegg fikk en satt balansen på prøve med slakk line.

– Skal bruke seg kreativt og fysisk

Siri Sandland i Barnas Turlag er opprømt over deltakelsen og mener det har blitt stelt i stand ett givende opplegg for de yngste. Hun legger vekt på at det er viktig å få med seg flest mulig barn ut og kunne gi dem muligheten til å få utfordret seg kreativt og fysisk.

– Dette skal være et lavterskelarrangement, hvor alt er på ett sted, sier Sandland, og mener at det skal ikke så mye til for å komme seg ut og benytte seg av naturen i nærmiljøet.

– Det handler om å gjøre noe der vi er, legger Sandland til, som anslår at om lag 70 barn, foreldre og besteforeldre hadde tatt turen til Bergneset.

Sandland tror også at slike arrangementer er med på å engasjere og inspirere til videre utfoldelse i naturen.

Rare skapninger i fjæra

Marinbiolog Per-Erik Schulze bisto med strandsafari og hadde tatt med seg akvarier som barna kunne samle skapninger fra fjæra i, for nærmere inspeksjon.

Marinbiologen sørget for at barna også fikk et par fakta om dyrene de hadde samlet inn, med på kjøpet.

– Det er fascinerende at det er så mange forskjellige arter en kan finne på en slik plass, sier Schulze, og mener at barna har godt av å lære om livet i fjæra.

– Barna er framtiden vår

Avdelingsansvarlig ved DNT Telemark, Trond Ihle avla en visitt til Bergneset, og mener at de er helt avgjørende for framtiden at de unge får kunnskap om vettugt bruk av natur og miljø.

– Barna er framtiden vår. Det er viktig at de får inn naturvern i en tidlig alder, slik at de tar med seg ballasten senere i livet, forklarer Ihle.

Artikkeltags