Hele Vest-Bamble tok farvel med Snorre (17)

Artikkelen er over 1 år gammel

Bamble kirke var fylt til randen og menighetshuset er også tatt i bruk for å få plass til alle som ville ta et siste farvel med Snorre Thorsdal i dag.

DEL

17-åringen fra Vest-Bamble omkom i den tragiske ATV-ulykken på Ringsjøvannet søndag 4. februar, og hendelsen har naturlig nok gjort sterkt inntrykk i lokalmiljøet.

Det var også frammøtet av kamerater, familie, venner og sambygdinger et sterkt vitnesbyrd om i dag. Snorres egen favorittmusikk setter tonene til seremonien. Det strømmet countrymusikk ut av kirkedørene tidlig.

Sjelden, om noen gang, har det møtt opp så mange til en begravelse i Bamble kirke.

«Cowboyhjerte»

Sokneprest Geir Grøtberg og Snorres to brødre, Simen og Sture, holdt et gripende minneord i kirken for 17-åringen som var elev ved Kragerø videregående skole i fjor.

– Gjennom et langt presteliv har jeg hatt hundrevis av konfirmanter, og Snorre er en av de jeg alltid vi huske. Først og fremst med et smil, men nå også med et usedvanlig vemod, sa Grøtberg.

Det er bare drøye to og et halvt år siden Thorsdal var en av konfirmantene i Bamble kirke.

Han var den store gutten med det lure og gode smilet og en som man bare måtte bli glad i, sa presten. Han som foretrakk både tresko og capsen på – alltid.

– Men han tok den faktisk av ved fotograferingen. Jeg hadde aldri sett han uten, så jeg var litt spent på det, erkjente Grøtberg.

Blomsterhavet som preget kirken var enormt og de siste hilsningene kom fra alt fra bensinstasjoner og næringsdrivende i Bamble til venner og familie.

– På bare 17 og et halvt år rakk han å sette dype spor etter seg i Bamble-samfunnet og det blir et stort tomrom etter ham, sa Grøtberg.

Storebrødrene fortalte om en motorglad gutt med sterk lidenskap for alt som brukte diesel og bensin. Fra han var bitte liten og fikk være med ut i låven sammen med pappaen og storebrødrene.

Historien om en kantklipper som to verksteder hadde gitt opp, men som Snorre fikk liv i bare som 11-åring var blant dem som fikk plass.

– Utfordringen med å skrive noe om deg er å komprimere det til én tale. Du fikk dessverre ikke et langt liv, men det var innholdsrikt. Nå er likevel siste blårøyken lagt og siste dieseldråpe brukt, sa brødrene.

Minneordet ble etterfulgt av Lothepus-låten «Cowboyhjerte», i deres lillebrors ånd.

Over 600

Over 600 deltok i begravelsen. Begravelsesbyrået var forberedt på svært stort oppmøte og i menighetshuset ved siden av kirken var det for anledningen lagt opp til videooverføring fra kirkerommet. Det ble raskt fylt opp, også her. Allerede en time før begravelsen var det også vakter på parkeringsplassen som sørget for full utnyttelse av den begrensede plassen. 

E18 ble stengt i sørgående løp etter begravelsen for at de frammøtte kunne kjøre ifølge sammen til Rørholt kirkegård.

Artikkeltags