Lokalavisa i Kragerø har vært heldig i veldig mange år. Jeg tenker på det faktum at vi har ansatte som har vært så trofaste at de nærmest har tilbrakt hele sin yrkeskarriere her.

Som de fleste av våre lesere nå har fått med seg, har to av dem takket av. Jimmy Åsen og Per Eckholdt har vært bautaer for lokalavisa, men som sistnevnte sa: «Det kommer en tid for alt».

Selv har jeg bare jobbet i KV i drøyt tre år, og jeg har høstet av kunnskapen og erfaringen til de to nærmest hver eneste dag. Det er jeg takknemlig for, og jeg er overbevist om at det har bidratt godt i min egen utvikling som journalist.

Heldigvis blir både Per og Jimmy med KV videre som frilansere, så jeg er helt sikker på at siste spørsmål fra min side i alle fall ikke er stilt enda. Det er fortsatt mye jeg lurer på …

Men når to takker av, kommer nye krefter inn. Faktisk får vi mer krefter inn, for når 1,25 stilling forsvant ut, får vi to fulle stillinger inn.

Tradisjonelt sett har avisbransjen vært mannsdominert, men nå blir KVs redaksjon nokså kvinnetung. Cecilie Møklegård (23) og Eline Sandhaug (37) er ansatt som journalister hos oss. De to er begge lokale damer, som vi er sikre på at kommer til å gjøre en strålende jobb for lokalavisa og ikke minst lokalsamfunnet.

Mens Cecilie har utdannelse innen visuell kommunikasjon, har Eline en mastergrad i historie hvor hun har spesialisert seg på moderne politisk historie. Dette er erfaring og kompetanse vi mener vil komme lokalavisa til gode.

Men selv om deler av laget er nytt, vil jeg forsikre deg som leser om at vi vil gjøre vårt ytterste for å levere relevante nyheter også i tida framover. Vi skal fortsette å skrive om kultur, krim, sport, historie, næringsliv og politikk. Vi skal også jobbe for å avdekke kritikkverdige forhold i samfunnet.

Med andre ord så skal vi fortsette å skrive om både stort og smått som beveger seg i lokalsamfunnet, og vi skal fortsette å sette søkelys og skape debatt. Og med to nye lokale damer på laget er vi sikre på at resultatet kommer til å bli «gørrbra».