Gå til sidens hovedinnhold

Nye muligheter for ungdom i Kragerø

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Oppfølgingstjenesten i Vestfold og Telemark fylkeskommune, Aktivitets -og mestringsteamet i Kragerø kommune og Kirkens Bymisjon har et felles mål for ungdom i Kragerø.

Andelen unge i Kragerø mellom 16-25 år som ikke er under utdanning eller i arbeid er høy.

Sammen skal vi arbeide for å redusere antallet slik at flere unge får en bedre hverdag gjennom å bli nærmere kjent med egne interesseområder og å ta eierskap i eget liv.

Vi ønsker å etablere et møtested på dagtid, med muligheter for aktiviteter og samtaler på Kragerø Stasjon.

Oppfølgingstjenesten ønsker å samle flere og gi ungdom i Kragerø tilbud om å komme sammen for å se og erfare nye muligheter.

Aktivitets -og mestringsteamet arbeider i forhold til samme gruppe ungdom for å se hver enkelt og å finne nye løsninger.

Siri Dørdal Gunstensen ved Oppfølgingstjenesten VTFK, Stine Sundbø fra Aktivitets -og mestringsteamet i Kragerø kommune og Kari Sveberg i Kirkens Bymisjon har alle til felles at de er i kontakt med familier, noen med ungdommer som trenger støtte og motivasjon til veien videre.

Samlet har de tilgang på «en hel verden» av temaer og emner gjennom fylkeskommunen, kommunen og Kirkens Bymisjon.

Her er det opp til ungdommene å velge hva de ønsker å se nærmere på i et vell av muligheter. Kirkens Bymisjon har tilgang til Kragerø Stasjon og Venterommet, samt et møterom og et kontor.

Hver torsdag ettermiddag har Kirkens Bymisjon åpent møtested for unge fra 13-18 år. Foreldreinitiativet «Ungdomsbase» holder åpent fredag og lørdag.

Kragerø Stasjon er ledig på dagtid og vi i Kirkens Bymisjon ønsker å fylle bygget med liv og positive møter.

I Kragerø finnes det mye god pensjonert kompetanse på dagtid og flere unge som trenger å få et innblikk i fag, samt lang og god arbeidserfaring. Det skjer ofte mye bra når gode krefter virker sammen.

Felles interesser har ingen alder, og det er kanskje da den beste kontakten oppstår! Kanskje på Kragerø Stasjon.

Hilsen

Kari Sveberg
virksomhetsleder Kirkens Bymisjon

Kommentarer til denne saken