Gå til sidens hovedinnhold

Nye hyttefelt på Skåtøy. Innspill fra Dannede Damers Spaserforening.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Undertegnede satte morgenkaffen i halsen ved gjennomlesning av KV i dag morges. Det er søkt om å bygge hytter på Skåtøy i tre forskjellige felt.

Det har kommet flere oppskjørtede telefoner fra opprørte medlemmer i formiddag i sakens anledning.

Årsaken til den hektiske stemningen er ikke hyttene i seg selv, men deler av begrunnelsen for å bygge disse. Et av punktene i søknaden fra det velrenommerte Sivilarkitekt Sigurd Botner og Planhuset AS var nemlig at det skulle anlegges stier i området til bruk for allmennheten. Undertegnede går ut fra at allmennheten også innbefatter foreningens medlemmer.

Som konstituert formann i Dannede Damers Spaserforening har foreningen behov for å påpeke noen fakta:

Deler av Østre Skåtøy er f.eks. nå helt privatisert og i praksis utilgjengelig for våre medlemmer. Det er riktignok anlagt stier, men vi kvier oss alle for å bruke disse. Ingen liker å provosere og noen steder er selv gamle stier fjernet. På nye hytteområder vil det selvfølgelig bli en lignende utvikling. Mennesker som investerer millioner av kroner på en eiendom i Kragerøskjærgården vil selvsagt ikke ha mennesker fra andre sosiale klasser rekende rundt. Vi i «Dannede Damer» har selvsagt stor forståelse for dette. Det er i alles interesse at de forskjellige klasser holder seg til sine egne. Da vil det bli minst mulig gnisninger etter vårt syn. Dette skriver jeg i trygg forvissning om at alle våre medlemmer selvsagt vet forskjell på en Champagne og en Cava.

Det er meget mulig, og her tar «Dannede Damer» ikke standpunkt, at vi trenger flere hytter i Kragerøskjærgården. Foreningens medlemmer ber imidlertid innstendig om at punktet med tilgang for allmennheten fjernes. Det er verken i befolkningens eller i hytteeiernes interesse at punktet blir stående. Vi har stor forståelse for at rike mennesker trenger å investere sine millioner i et sikkert marked med stor sjanse for gevinst slik at kapitalen kan bli enda større. Vi vil imidlertid ta sterkt avstand fra å bli brukt som argument for å bygge hyttene.

Det er ingen som ønsker å spasere på et sted hvor man blir uglesett, spesielt ikke medlemmene av vår forening.

Et såpass velrenommert firma som Sivilarkitekt Sigurd Botner og Planhuset AS bør ikke komme med en direkte misvisende påstand i en søknad.

Dersom byggingen blir en realitet vil allmennheten få mindre tilgang, ikke mer.

På vegne av «Dannede Damers Spaserforening, avdeling Skåtøy»
Konstituert forkvinne Randi Roer

Kommentarer til denne saken