Etter å ha feiret 10-årsjubileum i fjor, startes nå søket etter gode serviceopplevelser opp igjen. Det er flere nyheter i årets kåring, og blant annet har Kragerø Næringsforening (KNF) med Janna Pihl i spissen blitt med på laget.

– Vi er på utkikk etter de gode historiene, det skaper en stolthet i byen vår, sier Pihl.

Mangfold

Staale C. Gundersen i Sparebanken Sør forteller at de ved å ha KNF med på laget håper å skape et større mangfold i kåringen. Mens det tidligere har vært et stort fokus på butikker, er det ønskelig å fokusere på hele Kragerøs næringsliv.

– Vi ønsker å skape et bredere engasjement, for det utøves service i alle bransjer, sier Gundersen.

Engasjementet rundt kåringen har økt for hvert eneste år siden oppstarten i 2008. I finalen i fjor, der Sport 1 gikk seirende ut, ble det avgitt om lag 2000 stemmer fra publikum.

 

Som tidligere er det folket som sender inn forslag til kandidater, men nytt av året er at det er en jury som velger ut de beste forslagene i hver runde. Det kjøres to nominasjonsrunder, en nå våren og en på høsten. De tre beste forslagene i hver nominasjonsrunde plukkes deretter ut av juryen, som består av representanter fra KNF, Sparebanken Sør og KV. Deretter blir det opp til folket hvilken kandidat som går videre til finalen i desember.

Snakke hverandre gode

Formålet med kåringen er å synliggjøre god service i kommunen. Gundersen mener det er viktig å skryte om man opplever noe positivt.

– Vi vil gjerne høre de gode historiene, og derfor ber vi også folk om en begrunnelse når de nominerer bedriftene, sier han.

Lederen for Næringsforeningen mener at Kragerø er avhengig av de gode historiene for å fortsette å skape et levende næringsliv. Håpet er at det kommer inn mange spennende forslag.

Delvinnerne vinner en halvsides annonse i KV påfølgende måned, og vinneren av årets kåring mottar en sjekk på 10.000 kroner som skal brukes på velferdstiltak for de ansatte.

Slik nominerer du

Fra og med i morgen, lørdag, kan du sende inn ditt forslag til hvem som bør nominerer til den første delfinalen.

Du kan enten sende inn din nominasjon som e-post til stemme@kv.no, eller via skjemaet som trykkes som annonse i papiravisa til Sparebanken Sør eller KV.