Ny taxiholdeplass

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg ser av siste formannskapsmøte at kommunen har valgt å tildele og forfordele Kragerø Taxi eksisterende taxiholdeplass ved Kragerø rutebilstasjon og at en annen aktør i kommunen skal få tildelt annen plass i nærheten. Jeg finner det vanskelig å kunne akseptere at politikere på lokalt nivå skal overgå et vedtak fattet av Stortinget ved å segregere eller frata andre samme mulighet som innehaver av taxiløyve.

Det burde være i Kragerøs interesse å ha lovlige tilstander med ett felles område for taxier fremfor en her og en der. Vil bare informere om skiltregler som gjelder for hele landet. Skal Kragerø Taxi ha enerett til taxiholdeplassen, MÅ kommunen skru ned skiltet som viser taxiholdeplass, da dette i seg selv er et offentlig skilt som gir tilgang til alle med taxiløyve. Å kalle oss andre med løyve nærmest idioter som skummer fløten eller stjeler fra Kragerø Taxi faller på sin egen urimelighet.

Det er bare å ta en titt på en lørdags kveld/natt, hvor det ikke finnes en ledig taxi i hele byen og vi har fått tilstander med ulovlig piratvirksomhet og JA, det å ta seg betalt UTEN løyve, er ulovlig. Trodde kanskje Kragerø Taxi hadde som formål å beskytte egne interesser, men her har de latt det skure å gå og sluppet inn ulovlige aktører i sitt marked. At det da nå kommer andre taxier inn i eksisterende marked burde vært håndtert på en annen måte enn å prøve å frata andre taxi muligheten ved å stenge taxiholdeplassen for andre enn dem selv.

Vi andre med løyve skal nå måtte kjøre sidestilt med piratvirksomhet...? Virker veldig lite gjennomtenkt. Saken er påklagd til høyere instans da det ikke er opp til kommunen å tildele hvem som skal få lov til å kjøre på offentlig plass eller ikke.

Øyvind Nilsen
Taxieier, Sannidal

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken