Netthandelen har eksplodert

TELEMARK: Posten kan melde om en formidabel økning av netthandelspakker levert av dem. I andre kvartal var økningen i fylket på 68 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

DEL

(Telemarksavisa) I Vestfold og Telemark var Færder den kommunen med den største økningen, hele 81 prosents økning. Hjartdal hadde den laveste økningen med sine 55 prosent.

- Veksten har vært formidabel for alle typer netthandelspakker. Det er ingen tvil om at koronasituasjonen har vært en utløsende faktor. Vi hadde sett for oss en jevn økning, men vi er nå på et nivå som vi trodde vi skulle være på om to til tre år, sier pressesjef Kenneth Pettersen i Posten og legger til at Posten har god tro på at antallet pakker vil stabilisere seg på dette høye nivået også når situasjonen i samfunnet har normalisert seg.

- Ikke minst tror vi at netthandelskundene ser fordelene med mange nye tjenester Posten nå leverer, som hjemlevering hvor pakkene legges i postkassen eller på annet avtalt sted, eller leveres på døren. Dette er i løpet av kort tid blitt nye vaner å få levert netthandelspakker på, sier han.

Alle fylker hadde en vekst på mer enn 50 prosent i andre kvartal, som omfatter april, mai og juni. Størst var økningen i Oslo med 86 prosent. De to nordnorske fylkene Nordland samt Troms og Finnmark hadde noe lavere økning, med 52 prosent, heter det i pressemeldingen fra Posten Norge.

Artikkeltags