Gigantbud på Weifa

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nå kan Paracet og Ibux bli svenske. Karo Pharma har lagt inn et bud på Weifa på 1,3 milliarder kroner.

DEL

Budet til Karo Pharma er på 35 kroner pr Weifa-aksje i kontanter, noe som priser hele selskapet til 1,28 milliarder kroner. Styret i Weifa har besluttet å godta budet.

Paracet og Ibux

Weifa er et av Norges største legemiddelfirmaer, og ble for to år siden delt i Weifa og datterselskapet Vistin Pharma. Weifa sitter på rettighetene til de smertestillende tablettene Ibux og Paracet, som blir produsert av Vistin Pharmas fabrikker i Gruveveien og på Fikkjebakke.

Spetalen kvittet seg med 65 millioner Weifa-aksjer

- Kjøpet av Weifa er basert på et sterkt kommersielt grunnlag. De to selskapene er høyst komplementære både med tanke på produktportefølje og geografi. Derfor ser vi viktige synergier, sier Anders Lönner, styreformann i Karo Pharma i en melding.

- Forslaget om et sammenslåing av Karo Pharma og Weifa vil skape en ledende nordiske aktør. Vi har gjennomgått budet fra Karo og mener det anerkjenner Weifas strategiske verdi og gir en attraktiv kontantpremie til våre aksjonærer, sier Einar J. Greve, styreformann i Weifa.

Budet innebærer en premie på 10 prosent mot den nåværende snittkursen til Weifa, men aksjen har steget kraftig den siste måneden, så sammenliknet med snittet de siste ni månedene er premien mye større.

Weifa stiger 9,43 prosent på børsen torsdag etter at nyheten om budet fra Karo ble kjent. Enkelte av aksjonærene har allerede akseptert budet, og har inngått en avtale om selge alle aksjene sine. Til sammen har aksjonærer som representerer 45,35 prosent av Weifas aksjer godkjent budet.

Disse aksjonærene inkluderer styreformann Greve og ledelsen i selskapet, inkludert konsernsjef Kathrine Gamborg Andreassen. Weifas største eier Watrium, som eies av gren av rederifamilien Wilhelmsen, har også takket ja til budet. Også en annen storinvestor, Holta Life Sciences, som eies av investor Kjetil Holta, har godkjent budet.

Artikkeltags