Nå har denne giganten tatt turen til Kragerø

Gigantiske Ovation of the Seas skal ferdes i eksotiske farvann. Skjærtorsdag var det på prøvetur til Norge. Dette bildet er tatt ved en tidligere anleding.

Gigantiske Ovation of the Seas skal ferdes i eksotiske farvann. Skjærtorsdag var det på prøvetur til Norge. Dette bildet er tatt ved en tidligere anleding. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er et av verdens største, og skal seile mellom Barcelona og Singapore. Men skjærtorsdag tok det en prøvetur utenfor Kragerø.

DEL
L Det enorme cruise-skipet Ovation of the Seas skal bringe turister til eksotiske steder som Barcelona, Dubai og Singapore. Men først ville det ha en titt på Norge og Telemark.

Testkjøres

Ellen Stebekk hos RCL Cruises opplyser til TA at skipet er spiltter nytt, og at det nå testkjøres før det skal begynne å ta imot passasjer i sine bestemte destinasjoner i april. Det ble sjøsatt så sent som den 18. februar i år.

Etter å ha tatt turen fra Hamburg, videre forbi Danmark og oppover Sør-Norge, vil skipet skjærtorsdag passere utenfor Kragerø. Skipet vil derimot ikke ta turen inn i havnebassenget i sommerbyen. På grunn av sin enorme størrelse velger man å holde det ute på mer åpent vann.

Et av verdens største

For det er imponerende størrelse på skipet som nå cruiser rundt i norsk farvann. Stebekk opplyser at skipet kun er tre meter kortere enn verdens største cruiceskip, Harmony of the Seas. Skipet er 348 meter langt, har 18 dekk og veier 167.800 tonn.

- Det er ikke vanlig at skip på disse størrelsene tar turen til Norge, sier hun.

Artikkeltags