(Nettavisen): Fra 1. juni må du bla opp for din e-post-konto hos Telenor.

– Tjenesten vil koste 39 kroner per måned fra 1. juni. For kunder som allerede har et abonnement og betaler for ekstra lagring, øker prisen fra 29 til 49 kroner per måned, sa pressesjef Anders Krokan i Telenor til Nettavisen i april.

Hvis du ikke vil betale for tjenesten, haster det nå med å melde seg av. Hvis du sitter i ro i sofaen, skjer dette automatisk.

Onsdag siste frist

Kunder som ønsker å avslutte sitt e-postforhold til Telenor, må gjøre det innen onsdag 31. mai.

Nettavisen har vært i kontakt med Telenor for å få klarhet i hvor mange kunder de har mistet etter at prisvarselet kom.

– Vi deler dessverre ikke kundetall på e-post-tjenesten, men selv om noen kunder har valgt å bytte e-post-leverandør, dreier det seg så langt ikke om en stor kundeflukt, sier Krokan til Nettavisen tirsdag ettermiddag.

Det har vi ingen mulighet til å ettergå så lenge Telenor holder tallene for seg selv.

Forsvarer prishopp

Hvis du ønsker å melde deg av, gjør du slik, ifølge Krokan:

– Kundene kan selv administrere sitt kundeforhold på «Mine Sider», inkludert oppsigelse av tjenesten. Telenor har heller ikke noen binding på denne tjenesten, den kan altså sies opp når som helst, sier han.

Andre store aktører som Google, Microsoft, Yahoo tilbyr gratis e-postkonto. Disse er riktignok reklamefinansiert.

Telenor begrunner sin prisoppgang slik:

– Vi gjør dette fordi Telenor nylig har oppgradert «Online e-post» til et nytt, tryggere og mer fremtidsrettet design – inkludert nytt spamfilter. Kundene får nå en e-postløsning som er enklere å bruke og med bedre sikkerhet. Ikke minst får de en moderne og tidsriktig e-postklient, sier han.

– Forstår at folk vil reagere

Krokan uttalte til Nettavisen i april at han var forberedt på reaksjoner:

– Vi forstår at kunder vil reagere på dette. Likevel ser vi oss nødt til å innføre den nye prisingen for å kunne tilby en e-posttjeneste som oppfyller nåtidens og fremtidens krav til en trygg og brukervennlig tjeneste med spamfilter.