Gå til sidens hovedinnhold

Nå må vi ta tilbake byen vår!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er det for seint? Jeg håper ikke det, og etter å ha lest Einar og Katjas innlegg i KV på tirsdag, «Hvem eier glitteret i vannet», har jeg fått et nytt håp. De spør om Kragerøs beboere er involvert i det som nå står for tur, å bygge ut Jernbanekaia med bygg som vil ta fra oss utsikten mot øya når vi kommer ut fra vårt fantastiske nye kommunehus!

Planene er presentert, mener å huske at her var det planer om en leilighet på toppen av bygget med en pris på et tosifra millionbeløp, men ikke har jeg sett noe som kunne involvere meg i dette. Nå må våre politikere komme på banen og ta hensyn til det som er lista opp i Plan- og bygningslovens paragraf 3, slik forfatterne av innlegget på fredag sier kommunen har en plikt til å gjøre. Kanskje de med dette kan gjøre opp for noe av den manglende kommunikasjonen utad ved forrige korsvei?

Sommergjesten Johnny, som selv er bygningsingeniør og prosjektleder for større bygg enn vårt nye kommunebygg på B13, og har kunnskap i dette, sier i sitt innlegg 13. august at han vet godt at utbygger vil ha flest mulig kvadratmeter på tomta for derved å få mest mulig leieinntekter, men han har problem med å forstå at politikere og administrasjonen ved bygningsetaten har godkjent dette gigantiske bygget som stenger utsikten mot Bærøfjorden ute.

Og der er vi ved sakens kjerne.

Det var våre folkevalgte politikere som for flere perioder siden godkjente den fatale reguleringsplanen som ligger til grunn for at sparbygget og byggeprosjektet på B13 kunne la seg gjennomføre. Byvennene prøvde forgjeves å få planen opp igjen til ny vurdering, men det var nytteløst.

Så nå mine herrer (og noen få damer!) er det bare å følge oppfordringen fra FrP's Fluer Vikre å se med nye øyne på avtalen som er inngått med utbygger for 14 år siden som er meget gunstig for utbygger, men ikke for kommunen. Overraskende og interessant, men det må være lov å snu i tide, også fra den kanten! Han spør om man burde starte en ny planprosess og revidere gjeldende områderegulering og unngå å bygge igjen strandsonen.

Velkommen til Byvennene, Fluer Vikre! Det er aldri for sent! Nå må du bare komme deg inn i «korridorene» og få med deg resten av kommunestyret!

Brit Weißer

Kommentarer til denne saken