Etter en super start på høstsesongen, snublet Kragerø totalt. Etter fire tap på rappen var laget hektet av opprykkskampen. Nå er det beste laget kan oppnå en tredjeplass. Da mannskapet til Per Apelseth møtte Sauherad borte i går var det kanskje ikke så mange som trodde den negative trenden ville snu, ettersom hjemmelaget har vist god form i det siste.

Det så da heller ikke ut som å dette skulle bli Kragerøs dag. Hjemmelaget kunne gå til pause med 1–0-ledelse etter scoring åtte minutter før pause. De første 45 minuttene var jevnspilte. I andre omgang skjønte kragerøspillerne at det ikke var umulig å ta hjem alle tre poengene da Trygve Kristensen Smedstad utliknet etter 49 minutters spill.

Sikre tre poeng

Kragerø skapte sjansene og det var fortjent at toppscoreren i Telemark (før kampen) Jonas Monrad Thoresen satte inn 2–1 for bortelaget. Tre minutter før full tid fastsatte Ahmed Yassin Hamid Kragerøs seier til 3–1. Kragerø rykket dermed opp to plasser på tabellen fra forrige runde, men må nok vinne sesongens siste seriekamp hjemme mot Herøya for å beholde den plassen.

Ikke nok med at Kragerø ble skjøvet ned fra tabelltoppen tidligere i høst, nå er også sesongens toppscorer i telemarksfotballen inntil onsdag, KIFs Jonas Monrad Thoresen, blitt degradert. Thoresen scoret riktignok sitt 38. mål for sesongen mot Sauherad, men det hjalp lite da hardeste konkurrent til toppscorertittelen i Telemark, Breviks Patrick Løvig, scoret fem ganger da laget hans slo Skarphedin 3 med hele 10–0. Nå leder Løvig med 41 scoringer, foran Thoresens 38.

Tett i bunnen

Førstkommende onsdag, 23. oktober, avsluttes sesongens 6. divisjon med full runde. Kragerø møter Herøya og bør sikre tre poeng og tredjeplass på tabellen.

Bamble og Brevik er altså klare for 5. divisjon, men det er langt mer spenning om hvem som rykker ned fra 6. divisjon. Seljord har sett fortapt ut, men har vunnet de to siste kampene. Senest med 7–1 over Herøya i går. Det gjør at fire forskjellige lag kan slå følge med Sundjordet ned en divisjon. Per nå er det Herøya på åttendeplass som ligger best an med 20 poeng og 66–81 i målforskjell, deretter følger Åfoss på 20 poeng (33-60 i målforskjell), Seljord med 19 poeng (52-93 i målforskjell) og Tollnes 2, som i øyeblikket ligger på den andre nedrykksplassen, med 19 poeng (31-79 i målforskjell).

Hele den siste runden ser slik ut:

  • Tollnes 2-Bamble
  • Skidar-Brevik
  • Skarphedin 3-Sauherad
  • Kragerø-Herøya
  • Seljord-Sundjordet
  • Åfoss-Borg