Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan museet satse på konserter - fikk testamentert piano

Nylig kunne Berg Museum innviet sitt «nye» piano. Et etterlengtet instrument som gjør at museet kan satse på konserter. Den aller første blir Nyttårskonsert 16. januar.

Det er mange ildsjeler som står bak anskaffelsen, ikke minst en testamentarisk gave fra Petter Pihl, som døde i juni i år.

– Denne gaven gjorde at vi kunne realisere planene om et piano. Nå kan vi utvide museets tilbud til publikum som konserter i tillegg til tilbudene i allerede har med utstillinger og foredrag, sier Dagny Karlander, leder av museets venneforening.

Ifølge Karlander, har man drøftet om man skulle gå til anskaffelse av et elektronisk, eller et akustisk piano. I dag er hun glad for at man valgte det siste. Et piano som ble fullrost av organist Robert Carding og operasanger Laila Thorstvedt under generalprøvingen fredag.

Viktig brikke

Øistein Buen har vært en viktig brikke med anskaffelsen av pianoet.

– Har sett på en del på markedet, det endte med et piano fra en privat eier, forteller Buen.

Selv har han gjort en stor jobb med instrumentet, blant annet ved å skifte ut samtlige basstrenger og slipt aller hamrene, samt at han har stemt instrumentet. Ingen tvil om at pianoet har fått et stort løft, det framstår som et nytt instrument.

Operasanger Thorstvedt forteller at hun tidligere i år hadde opptreden med digital musikk.

– Det ideelle er at musikken følger solisten, med digital musikk blir det omvendt. Virkelig bra å ha fått et skikkelig piano, sier hun.

Nyttårskonsert

16. januar er det duket for det som trolig er den første Nyttårskonserten på Berg. Det blir ulike musikalske innslag, blant annet av Kragerø jentekor og elever ved kulturskolen.

Thorstvedt sier at det legges opp til et variert program med sang og musikk.

– Det endelige program er ikke lagt, men det blir flere musikalske sjangere, sier hun og legger til at det utover våren blir konserter på Berg én gang i måneden.

Kommentarer til denne saken