Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan de samle inntil 100 personer: - Veldig godt

Regjeringen åpner for at kirker, menighetshus og forsamlingshus under visse regler kan samle inntil 100 personer. Sogneprest Harald Monsen i Kragerø er glad for at regjeringen endrer på reglen om fastmonterte seter.

– Litt spesielt at vi i Kragerø kirke ikke har kunnet ha mer enn 10 personer på gudstjenester, selv om vi har fastmonterte benker. Eksempelvis har kinoer og forsamlingshus med fastmonterte seter kunne ha inntil 200 personer, dette rimer ikke helt, sier Monsen i en kommentar.

Med de nye retningslinjene blir «taperen» lokaler med fastmonterte seter hvor antall besøkende reduserer fra 200 til 100 personer.

Da KV kontakter Monsen, hadde han ikke fått lest alle punktene i den nye forskriften, men regner med at dette med å holde avstand er et viktig punkt.

– Hvordan har det vært å kunne ha bare 10 personer på en gudstjeneste?

– Vi har måttet avlyse de fleste samlinger. Det er veldig godt at vi nå kan åpne for flere. Kirkene har alltid vært et samlingssted i kriser, noe vi ikke har kunne gjort under pandemien. Får håpe at vi snart får smitten under kontroll, slik at vi kan leve mer normalt.

Konfirmasjon

I fjor ble alle konfirmasjoner utsatt til høsten grunnet korona. Hva som skjer med vårens konfirmasjoner er ifølge Mosen ikke helt avklart.

– Regner med at vi får en avklaring i løpet av kort tid, slik at foreldre og foresatte vet hva de skal forholde seg til. Selv om konfirmasjonene kan gjennomføres innenfor gitte rammer, er det ikke sikkert at man kan holde større fester med familie og venner. Dette med to meters avstand ved fellessanger kan bli en utfordring, avslutter Monsen.

Smittevern

I den nye forskriften heter det blant annet at kravet om fastmonterte seter erstattes med tilviste plasser. Det skal fortsatt være minst en meters avstand for dem som ikke bor sammen. Det anbefales at det er minst to meters avstand ved fellessang. Avstanden gjelder fra skulder til skulder.

Regjeringen anbefaler at man fortsatt skal avlyse eller utsette arrangementer og sammenkomster som samler personer fra flere kommuner, unntatt fra dette, er begravelser og bisettelser.

Kommentarer til denne saken