Gå til sidens hovedinnhold

Nå haster det: Stem på din favoritt til første delfinale i Sørvisprisen 2021

Du kan stemme fram til og med tirsdag 15. juni.

Staale Clamer Gundersen ved Sparebanken Sør kan med glede avsløre hvilke tre aktører fra det lokale næringslivet som har blitt plukket ut av juryen som toppkandidater til første runde av Sørvisprisen 2021.

Totalt ble det sendt inn 18 forslag.

– Denne gangen har vi god bredde på forslagene, både i type bransje og hvor bedriftene ligger i vår kommune. Ekstra gøy er det når begrunnelsene bli tydelig og godt beskrevet. Vi tror mange av innbyggerne i Kragerø kan kjenne seg godt igjen på de fleste utsagnene. Vi heier på dem som gjør sitt beste for servicen i Kragerø, forteller Gundersen.

Dette er kandidatene

Serveringsstedet Verven får skryt for å gjøre sitt beste for kunden for at man skal føle seg velkommen.

– Ledelsen ved Verven har klart å holde restauranten åpen og gitt Kragerøs befolkning en samlingsplass med nydelige måltid til lav pris under hele covid. De stiller opp for alle rundt og er opptatt av et samarbeid i og for Kragerø. På toppen av å ha ytt ypperlig service og glede til gjester, lokale som periodebeboere. Jeg heier på de og håper de får den annerkjennelsen de fortjener, skriver en av dem som foreslo restauranten.

Daglig leder Kay Andre Myrstrand ser svært positivt på å være blant de nominerte.

– Utrolig hyggelig at folk legger merke til det vi driver med og setter pris på det vi får til. Dette er dessuten en anerkjennelse til teamet vårt, som er ansiktet utad og yter servicen, sier han.

Dagligvarebutikken Extra Haugtun får også honnør for å ha serviceinnstilte ansatte.

– De tok vare på frokostklubben lenge når kafeen var stengt med kaffe og vafler. Nå pakker og kjører de varer til beboerne på omsorgsboligene i Sannidal. Alltid blide og hyggelige, skriver en forslagsstiller.

Butikksjef Yvonne Støyl Nilsen gleder seg over nominasjonen.

– Dette er jo kjempefint. Vi er fornøyde så lenge kundene er fornøyde. Det er jo dem vi lever av og jobber for, forteller hun med et smil.

Det kommunale foretaket Skjærgårdstjenesten får i en lengre begrunnelse mange lovord fra ei fornøyd innbygger. Der heter det blant annet:

– Disse gutta holder på fra morgen til kveld året rundt for å ivareta de badestrender og bryggeanlegg vi alle har mulighet til å benytte, og de sørger for at det er rent og trygt om du ønsker å bade på Gunnarsholmen, Skrata eller andre steder. Det som snakkes og skrives mindre om er timene som brukes på rydding og søppeltømming etter alle som bruker skjærgården i vår – og sommermånedene, og hvordan de ivaretar friområdene gjennom høsten og vinteren.

– Jeg kunne nevnt eksempler i fleng og essensen er uansett den samme: ivaretakelse av mennesker, dyr og natur i vår vakre skjærgård. Dette gjøres med tydelig målsetting om at vi skal ha det trygt og fint sammen, og det gjøres med smil og hyggelig sjømannshilsen med hånden til panna. Denne innstillingen er gull verdt og helt uvurderlig for også videre å ivareta perlen blant kystbyene som vi er så stolte av og som vi kan glede oss over å få bruke.

Jan Petter Johannessen i Skjærgårdstjenesten setter naturligvis stor pris på nominasjonen.

– Det er veldig hyggelig. Vi prøver å strekke oss så langt vi kan for at brukerne av skjærgårdsparken og friarealene våre skal være så fornøyde som mulig. Akkurat nå er vi i en hektisk periode før hovedsesongen begynner, så denne nominasjonen motiverer, forteller han.

Slik stemmer du

Publikum kan stemme på sin favoritt fra tirsdag 1. juni til og med tirsdag 15. juni, enten på nett eller ved å levere fysisk lapp til KV, Sparebanken Sør eller Kragerø næringsforening, som samarbeider om prisutdelingen.

Enda en delfinale skal gjennomføres i oktober. De to vinnerne skal så konkurrere om å bli hovedvinner av Sørvisprisen 2021 i desember.

Les mer om Sørvisprisen her.

Kommentarer til denne saken