(Gjengangeren)

Geir Aker har mange hatter. Og uniformsluer. Og oppgaver. Skal vi liste dem opp?

Han er:

  • «Fenriken» i realityserien Kompani Lauritzen
  • Styreleder for Horten Montessoriskole
  • Tamburmajor i Horten Ungdomsmusikkorps
  • Foredragsleder
  • Selvstendig næringsdrivende

… og nå også områdesjef for Horten Heimevern.

Ikke for pengene

– Hvor mange dager i uka er det i din kalender? Og hvor mange timer har du i døgnet?

– He-he. Det er til tider hektisk. Det krever en del planlegging. Oppgaven min i Heimevernet er et verv og et ansvar jeg har påtatt meg. Med den oppgaven er det ikke alltid så lett å vite når jeg skal jobbe. Det blir en del telefoner. Permisjonssøknader som skal innvilges og mye annet. Det gjelder å planlegge med det uforutsette.


– Tjener du bra på den nye jobben din?

– Nei, det er ikke høy lønn for en slik oppgave, heller ganske lav om sant skal sies. Men man tar ikke på seg et sånt verv for lønnas skyld. Jeg gjør dette fordi jeg har tatt utdannelsen min i Forsvaret, og da tilhører jeg Heimevernet til jeg er 55 år gammel. Tidligere var det Åsmund Olafsen som var sjef, men han fikk en annen jobb, og i Forsvaret kan man ikke ha to stillinger. Jeg synes dette er en veldig ålreit oppgave. Lederskap og å jobbe med mennesker er jo ting jeg liker.

Den viktige verktøykassa

– Får du som områdesjef anledning til å fortelle menige HV-soldater om forskjellen på det som er skummelt og det som er farlig, slik du gjorde i Kompani Lauritzen for et par lørdager siden?

– Jeg har troppssjefer som er nærmere soldatene. Det blir nok dem som tar seg av slike ting i det daglige. Men når det er oppstilling snakker jeg jo til soldatene, og da må jeg noen ganger bruke det jeg har i «verktøykassa».

Den populære realityserien han er med i nærmer seg slutten av sesongen. Kommende lørdag er det finale.

– Du vet med andre ord hvem av de gjenværende deltakerne som vinner?

– He-he. Ja, jeg var til stede, så jeg vet jo det. Men det ville være lumpent av meg å ødelegge spenningen for seerne, rett før finalen, så hvem det er som vinner kommer jeg ikke til å fortelle, ler Geir Aker hemmelighetsfullt.