Mange har nok spekulert i hvor Maja Furu Sæteren skal spille håndball neste sesong etter suksessen hun har hatt denne sesongen. Flere klubber har vært interessert, men 19-åringen har altså valgt å forlenge for med minst et ytterligere år i Larvik Håndballklubb.

– Jeg gleder meg til å forlenge kontrakten med Larvik Håndballklubb. Nå har jeg skrevet under en ny kontrakt på et år med opsjon om ennå et år, sier en fornøyd Maja Furu Sæteren.

Toppscoreren er veldig hjemmekjær og nær knyttet til hjembyen Kragerø. Til nå har Maja Furu Sæteren ofte pendlet fra Kragerø til Larvik for å trene og spille kamper.

– Jeg har et rom her i Larvik, så jeg sover ofte der. Etter sesongen flytter jeg til Larvik. Det er nærme nok hjemme. Det blir veldig deilig å slippe å pendle, selv om jeg synes det har gått greit. Jeg er litt lei av den kjøringa nå, så det skal bli fint å bare kjøre ti minutter til trening istedenfor en time, smiler 19-åringen.

En av grunnene til at hun forlenger med Larvik Håndballklubb er trivselen og framgangene hun har vist, spesielt det siste året.

– Det er en veldig fin gjeng her, og vi har et veldig godt treningsmiljø. Jeg er fornøyd med trenerne rundt laget. Alle er rettet mot det samme målet, og det er her jeg kan utvikle meg som håndballspiller. Jeg er veldig trygg i laget og har fått mye tillit og spilletid. Det er veldig gøy, synes Kragerø-jenta som også opplevde å bli juniorverdensmester i fjor.


Framtidsmål

En litt yngre utgave av Larvik Håndballklubbs toppscorer uttalte at hun i framtiden hadde et mål om å spille for Györ eller Vipers. Når Østlands-Posten spør henne om hva hun nå har som framtidig håndballmål, er hun ikke helt der lenger.

– Akkurat nå har jeg ingen langsiktige mål. Først og fremst vil jeg utvikle meg videre som håndballspiller, så får tiden vise hvor det fører meg, forteller 19-åringen.

Selv mener hun at hun har utviklet seg mye det siste året.

– Fortsatt har jeg mye å jobbe med i forsvar, men har blitt bedre der det siste året. Dessuten har jeg blitt tøffere i duellspillet etter skaden jeg fikk for noen år siden. Samtidig føler jeg at jeg har et godt overblikk og en god skuddarm, beskriver Maja Furu Sæteren seg selv på håndballbanen.

At hun så langt er toppscorer i eliteserien med 125 mål er hun litt stolt av.

– Det er veldig gøy å være toppscorer, men det er fortsatt tre kamper igjen. De som jakter bak meg er bare noen få mål bak, så jeg må fortsette å treffe godt i de resterende kampene også for å beholde ledelsen jeg har nå, smiler 19-åringen.

Bommer toppscoreren på noen skudd, legger hun ikke ned skuddaktiviteten for det.

– Man må ikke gi opp selv om man bommer litt. Da er det bare å krumme nakken og forsøke igjen, sier Maja Furu Sæteren.


Kjenner den litt

Rett etter at Maja skrev under for Larvik Håndballklubb i 2020, pådro hun seg en korsbåndskade. Men det ser ikke ut til å hemme 19-åringen så mye, om man dømmer etter alle målene hun scorer.

– Hvis det blir mye belastning på kneet mitt, kjenner jeg litt stivhet. Men det er ikke noe som går ut over det å kunne spille kamper. Likevel tar vi litt hensyn til det. Jeg bruker mye tid på trening, både sammen med laget og egentrening. Hjemme i Kragerø har jeg brukt mye tid i hallen og på treningssenter, og der følger jeg et program som de har satt opp for meg, forteller 19-åringen.

Mye av utviklingen hennes mener hun kommer av tiden hun har hatt i Larvik Håndballklubb.

– Framgangen tror jeg kommer mye av at jeg kom hit til Larvik HK. Eirik er en veldig god trener, og har hjulpet meg mye denne sesongen. Som sagt er det en fin gjeng, og nå håper jeg bare at vi kan klare å ende blant de seks beste så vi kan få spille kvalifisering til Europacupen neste sesong. Det hadde vært veldig gøy å få det til, avslutter Larvik Håndballklubbs toppscorer.

Maja Furu Sæteren

Født 14.05 2003

Spiller for Larvik Håndballklubb

Draktummer: 26

Tidligere klubber: Kragerø, Gjerpen

Signerte for Larvik HK i juli 2020

Forlenger kontrakten med 1 + 1 år

Debuterte for Larvik HK mot Follo i 2021

Toppscorer i Lerøyserien 2019/2020 med 69 mål på 6 kamper

Foreløpig toppscorer i Eliteserien 2022-23 med 125 mål

Totalt: 41 kamper og 210 mål

Verdensmester for Norge i VM for junior i Slovenia 2022

Norgesmester for J20 med Larvik Håndballklubb 2023.

Kilde: Svein André Svendsen/Larvik HK