Gå til sidens hovedinnhold

Nå er ungdomsbasen i gang: – Gøy at det er akkurat denne uken vi åpner

Etter en intensiv planleggingsprosess åpnet den tidligere jernbanestasjonen opp dørene for barn og unge denne uken.

De tre første ungdommene som innviet ungdomsbasen var Laura Ingeborg Therkelsen Kremer, Nalina Pedersen og Hana Lisen Umetami Schulze. På spørsmål om hva de synes om tilbudet, svarer de i kor: «Det er gøy å være her».

Jentene var ikke med på framtidsverkstedet som ble arrangert i forkant av etableringen av ungdomsbasen, men synes det er gøy å kunne være med på å forme det som skal bli det nye stedet for Kragerø ungdom.

Ønsker videre for dem er blant annet et shuffleboard, og å få dekorert område litt mer.

Unge vil ta styringen selv

Per-Erik Schulze forteller at det var et sterkt ønske fra ungdommene å få et sted der de voksne ikke skal administrere, der det kan ta styringen selv. Det har blitt etablert en venneforening som består av foreldre, som skal bistå med driften.

Det nye prosjektet skal ikke erstatte de allerede etablerte ungdomstilbudene i byen, men heller være et supplement.

– Multi er gøy, men de kan ofte bare være der en eller to dager i uka, fordi det deles opp på de forskjellige trinnene. Det er tydelig at det trengs et sted i sentrum, i tillegg til det som allerede finnes, forteller Schulze.

Ungdomsbasen leier rom i bygget, men får også bruke det som tidligere var venterommet, sammen med de andre leietakerne.

– Vi vil gjerne treffe de som er for gamle til å komme inn på Multi, for at de skal ha et sted å være som ikke bare er trappene på Kiwi. Vi ønsker at venterommet skal bli et møtested, sier Schulze og fortsetter:

– Vi har flere rom, så de eldste trenger ikke å være med de minste.

Sparebankstiftelsen er eier av bygget. Ungdomsbasen leier bygget sammen med flere andre, blant annet Kragerø kystlag, og er i testfasen som skal vare et år.

Vil ha venteromskaffe

Viktig er også at stedet skal være åpent for alle, og det ikke drives kommersielt.

Planen er å se på behovet, for å så se hvor mye det blir åpent. På grunn av korona har det heller ikke vært mulig å annonsere som vanlig.

– Det er gøy at det akkurat denne uken vi åpner, fordi det er nå regjeringen åpnet opp for unge igjen, forteller Schulze.

– Når det er folk i bygget, ser jeg ingenting i veien for å ha dørene åpen. De eldre unge har tenkt på en venteromskaffe, når de yngre er på skolen, avslutter Schulze.

Kommentarer til denne saken