Petter Howatson går i sine foreldres fotspor når han i slutten av sommeren overtar som daglig leder ved Kragerø Sportell & Appartements på Hestøya i Kilen.

En trenger ikke bruke gåsetegn når en sier at han har vokst opp på Sportellet. Her har han bidratt i ulike roller så lenge han kan huske. Samtidig har han alltid vært over gjennomsnittet interessert i bil og motor, som resulterte i at han først valgte en annen yrkesretning. Etter mange år hos Gromstad Bil & Båt, hvorav de siste seks månedene som salgssjef, har han nå bestemt seg for at tiden var inne for å gjøre en forandring.

– Jeg har hatt noen veldig fine år hos Gromstad, og har lært utrolig mye som jeg nok vil få bruk for i denne jobben. Jeg kjente vel på at jeg var klar for nye utfordringer og ikke minst ivareta det foreldrene mine har bygget opp her, forteller han spent.

(Artikkelen forsetter under bildet)

Fordel å være ung

Torun og Andrew Howatson har riktignok allerede forsøkt å få sønnen sin med på laget de siste årene. Nå er de lykkelige over at han omsider tok beslutningen.

– Vi var jo selv i begynnelsen av 20-årene da vi overtok her, og tenker at det er en fordel at en ung person sitter med ansvaret for den daglige driften i denne bransjen, sier de to.

– Med meg vet de i alle fall hva de får, humrer 29-åringen.

Petter Howatson har et nært og kjært forhold til plassen, og kjenner godt til hver minste krik og krok. Barndomshjemmet hans ligger også bare noen få titalls meter unna.

– Det har jo egentlig vært en slags livsstil så lenge jeg kan huske. Så nå ser jeg fram til å utvikle Sportellet videre, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Investert mange millioner

Og det er slettes ikke småtterier han nå får ansvar for. Foreldrene kjøpte for fire år siden nabotomta på andre siden av veien, hvor det sto både et gammelt hus og en låve som ble brukt som grisehus. Nå er disse blitt revet og erstattet med splitter nye. Andrew Howatson har lagt vekt på at de skulle bygges i liknende stil. Taksteinene fra den gamle låven er dessuten blitt brukt på nytt.

– Vi har nok investert godt over 15 millioner her. Vi er takknemlige for at vi fikk kjøpe eiendommen fra Bohnhorst-familien. Nå består låven av fem nye leiligheter i første etasje og med selskapslokale i andre etasje, som passer godt til alt fra bryllup til konferanser. Mens hovedhuset består av to store leiligheter med tre soverom hver. I tillegg har vi ført opp enda et leilighetsbygg like bakom, samt rundt 20 nye parkeringsplasser, forteller han.

– Vi synes det er hyggelig å kunne tilby nye tilbud og aktiviteter for våre gjester, legger Torun Howatson til.

Til sammen har Sportellet nå 35 rom og 25 leiligheter. I fjor satte reiselivs- og opplevelsesbedriften ny omsetningsrekord med 17 millioner, nesten 4,5 millioner mer enn året før.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Satser på grupper og opplevelser

Koronasituasjonen rammet naturligvis driften i våres, men da fikk Howatson-familien samtidig tid og ro til å ferdigstille oppgraderingene og planlegge videre virksomhet.

– Framover vil vi satse enda mer på ulike aktivitetstilbud, grupper, konferanser og selskaper. Ikke bare om sommeren, men også i vintersesongen, kan Petter Howatson avsløre.

Det skal også brukes ressurser på å bygge opp merkevaren deres ytterligere, samt å nå ut til enda flere om hvilke muligheter som finnes både ved Sportellet og ellers i Kragerø. Howatson-familien mener samarbeid med andre aktører og det å spille hverandre gode, vil gi en positiv helhetlig effekt for alle.

Petter Howatson tiltrer offisielt jobben som daglig leder 1. september.