Nå blir det «tidenes fredag»

På scenen til Stopp en halv. Til venstre med gitar Stian Vågen Nilsen, Daglig leder på Stoppen, Cato Lindheim bak trommene og bassist Henning Svartrud.

På scenen til Stopp en halv. Til venstre med gitar Stian Vågen Nilsen, Daglig leder på Stoppen, Cato Lindheim bak trommene og bassist Henning Svartrud. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi skal ta opp en gammel Kragerø-tradisjon med jamkvelder og utvikle dette videre, forteller Stian Vågen Nilsen

DEL

Stedet hvor det skal «jammes» er Stopp en halv. Stian Vågen Nilsen har tatt initiativet til arrangementet.

Levende musikk

– Jeg vokste opp med jamkvelder på Amadeus, hvor det var et levende musikkmiljø for ungdom. Dette var veldig populært og flere fikk prøve seg foran et publikum. Dette jobber vi med å gjenskape på Stopp en halv, kan Stian fortelle.

– Foruten å spille og høre på musikk, vil det skje mye mer på disse kveldene som vi har kalt for «Tidenes fredag».

Allerede førstkommende fredag starter man opp. De som inviterer er Stian Vågen Nilsen på gitar, Henning Svartrud bass, Dag Kristoffersen trommer og Ole Jacob Andreassen vokal, som også er quiz-leder.

– Fredag inviterer vi til quiz-kveld, hvor tema er musikk. Bandet spiller en låt og spørsmålene er knyttet opp mot det vi spiller. Alle som kommer får være med i konkurransen og det er gratis inngang. Quiz-lagene skal bestå av maks fem personer rundt hvert bord og vi har plass til alle som kommer og som ønsker å være med.

Premier

Kveldens quiz-vinnere vil få 1000 kroner i premie.

– Premiepengene får ikke vinnerlaget beholde selv. De må doneres bort. Det kan være til en lokal person som gjør en innsats i lokalsamfunnet eller en forening. Vinnerne bestemmer selv hvem som får pengene, sier Vågen Nilsen.

Prispengene er det bandet selv som står for.

– Vi gir 250 kroner hver av honoraret, slik at det blir 1000 kroner til sammen. Det er viktig for lokalsamfunnet at det er slike arrangementer og kulturaktiviteter. Spesielt det som gagner musikklivet.

Det skal også være tid for jam.

– Det er fint å være med å spille i fellesskap. Det kommer til å bli en rekke forskjellige innslag denne kvelden, og vi tar også sikte på å engasjere publikum.

Det vil bli «Tidenes fredag» en gang i måneden.

– Vi starter opp nå til fredag. Neste gang blir en fredag i januar, opplyser Stian Vågen Nilsen.

Artikkeltags