– Koronaen har satt en stopper for mange aktiviteter som vi musikere var vant til å basere oss på, og det har tvunget fram nye måter for oss å jobbe på, skriver Vågen Nilsen i en e-post til KV.

Det var under et besøk i USA i 2017 at han stiftet bekjentskap med en ny generasjon musikere som han spilte sammen med i statene.

Det var ved en tilfeldighet at kragerøkaren havnet på scenen der, i forbindelse med en konsert sammen med en gammel amerikansk storhet, Par MacDonald, forklarer Nilsen.

Gitarist

Etter besøket har han holdt kontakten med bekjentskapene han stiftet, og så ble kragerøkaren bedt om å spille lead gitar på en ny utgivelse.

– Vi sendte lydfiler fram og tilbake til hverandre, og til slutt endte det hele opp som en albumutgivelse, skriver Vågen Nilsen.

Det er på plata til artisten Eric Hagen fra Wisconsin at Vågen Nilsen nå er aktuell. Plata inneholder sjangere som americana, rock, country og blues.

Vågen Nilsen har vært delaktig i en rekke Kragerø-band, men mest er han kanskje kjent som en del av jazzbandet Hot Club de Norvege.