Gå til sidens hovedinnhold

Museet fikk 100.000 kroner - men hva skal de bruke dem til?

Stor var gleden på museet på Berg da de fikk overrakt beskjeden om at fylkeskommunen har bevilget 100.000 kroner i prosjektmidler. Daglig leder ved museet, Ingrid Brustad, sier at pengene er kjærkomne, museet flere prosjekter liggende i «skuffen».

– Foreløpig har vi ikke fått tid til å tenke over hva prosjektmidlene skal brukes til. Midlene er svært kjærkomne og pengene bør gå til nye «synlig», slik at flest mulig får glede av prosjektet.

Det sier daglig leder Brustad og fortsetter:

– Det er ikke satt noen betingelser for hva vi må bruke de 100.000 kronene til, derfor må vi som jobber her, sammen med styret finne ut hva som er mest fornuftig. Som nevnt, tror jeg det er viktig publikum får gleder av pengene.

Samstemt

Dagny Karlander er leder av museets venner. Også hun mener det er viktig at beløpet kan brukes på en slik at de som kommer til museet, får et forhold til prosjektet.

– I og med det ikke er satt noen betingelser, må vi ta en gjennomgang av de prosjektene vi har liggende og eventuelt nye ting, sier hun og fortsetter:

- Dette er prosjektmidler man får kun for kommende år og at dette ikke er midler man kan søker om senere.

En gest til Berg

Det var Tobias Drevland Lund (Rødt) Knut Jarle Sørdalen (Sp) og Per Kristian Nilsen (Ap), samtlige sitter i fylkestinget, som møtte opp på Berg – Kragerø Museum for fortelle om prosjektmidlene.

– Vi mener at Berg Museum til fulle fortjener disse pengene, som en gest til museet. Selv om i forhold til andre bevillinger som gjøres av fylkestinget i disse dager, så håper vi at 100.000 kroner vil komme godt med, sier Lund.

Både han, Sørdalen og Nilsen viste til at det er midler man kan søke om til andre tiltak og prosjekter.

Behov for midler

Ifølge daglig leder Brustad, har museet virkelig behov for midler om hjulene skal holdes i gang.

– Museet er viktig for Kragerøs befolkning og for mange andre. For leirskolen og for skolene for øvrig, er museet viktig. Vi har mye og flott kunst, vi har mye som forteller om Kragerøs sjøfartshistorie. Før jul er planen en julekonsert i tråd med koronareglene, på nyåret planlegges flere konserter, sier Brustad.

Hun roser Museets venner, som gjør en kjempejobb for å holde hjulene i gang.

Selv ønsker hun seg en full stilling, noe hun mener vil kunne gi et bedre tilbud til publikum

Kommentarer til denne saken