Gå til sidens hovedinnhold

Ingen av Munch-søkerne ble innkalt til intervju

Artikkelen er over 6 år gammel

Stillingen som prosjektleder (inntil 40 prosent) for et eventuelt Munch-senter ble lyst ut med søknadsfrist 18. november og tiltredelse 1. desember.

Ifølge kultursjef Harald Bothner ble ingen av de fem søkerne kalt inn til intervju.


– Jeg har ikke vært del av prosessen, jeg har fått tildelt en prosjektleder, sier han og viser videre til personalavdelingen som har håndtert saken sammen med Fagforbundet.

Annet fagfelt

– Det var en intern søker som gjorde krav på utvidet stilling, bekrefter personalsjef i Kragerø kommune, Sissel Hultgren.
 

Hun sier at den faste stillingen som miljøterapeut (64,55 prosent stilling) ikke er innen samme fagområde, men at relevansen ligger i hennes kvalifikasjoner i forhold til den utlyste stillingen.
Forprosjektstillingen fra 2013 ble ikke lyst ut siden det ifølge personalsjefen ikke stilles krav til dette i en slik type stilling i offentlig sektor.
Det er for øvrig på bakgrunn av fortrinnsretten Laland fikk stillingen, ikke den såkalte fireårsregelen.

Munch og Katja

Katja Aarflot var blant søkerne til prosjektlederstillingen, heller ikke hun ble kalt inn til intervju.
Mange forbinder Katja med Munch, blant annet fordi hun har koordinert begge Munch-jubileene i Kragerø, arrangert Munch-vandring årlig siden 2011, og presentert Kragerø i samarbeid med de andre kommunene som Munch har tilknytning til.
Ikke minst var hun researcher i den offisielle internasjonale dokumentaren om Edvard Munch, som førte til etablering av et stort nasjonalt og internasjonalt Munch-nettverk.
 

– Hva tenker du om at ingen ble kalt inn til intervju?
 

– Jeg synes det er litt pussig at ingen ble kalt inn. Jeg har jo jobbet med Munch og Kragerø i sju-åtte år, sier Katja Aarflot.
 

Marit Laland er for de fleste mest kjent for å ha ledet filosofifestivalen På kanten, som har vært arrangert årlig siden 2007.

Kommentarer til denne saken