Kragerøjenta Jeanette Brubakken har god journalistisk utdannelse. Hun har studert i Kristiansand og har tatt en bachelor i journalistikk.

Etter endt utdanning har hun blant annet hatt praksis og vært sommervikar i Dagbladet.

– I kultur- og kjendisavdelingen, legger hun til.

Hun har også vært tilkallingsvikar i Oslo-avisen.

– Jeg fikk gjort mye spennende som var gøy i den tiden jeg var sommervikar, mye som jeg aldri har gjort før, sier hun.

Til Kragerø

Det var med Jeanette som med mange andre fra Kragerø. Hun ønsket seg tilbake til hjembyen.

– Det hadde seg sånn at en rekke av mine venner flyttet til Kragerø, og jeg har alltid vært veldig familiekjær. Da jeg hadde bestemt meg for å reise hjem, var det å prøve å få en jobb, uansett hva det måtte være.

Hun har blant annet jobbet i magasinet «Det skjer i Kragerø», vært bartender, dørvakt og lærervikar. Til og med telefonselger har hun prøvd seg på.

– Jeg må ha noe å gjøre. Klarer ikke å være uten arbeid.

 

Jobbet i KV

Sommeren 2017 fikk hun sommerjobb i KV.

– Da ble det litt mer enn en liten sommerjobb. Samme høst fikk jeg et vikariat i avisa og dette ga mersmak. Tiden i KV var en opptur. Jeg ble tatt veldig godt imot, og det tok ikke lang tid før jeg var en del av teamet. Da fikk jeg bruke min kompetanse, det jeg har utdannet meg til. Det var en veldig lærerik periode i KV. Fikk føle lokalsamfunnet på pulsen, og i tillegg fikk jeg lære bort noen triks til KVs journalister også, det var stas.

Jeanette beskriver seg selv som sosial og hun kommer veldig lett i kontakt med andre mennesker.

– Jeg er glad i å skrive og fotografere. Prøver å få med meg så mange konserter om sommeren som jeg rekker. Jeg hater å gå glipp av noe.

Jeanette Brubakken begynner i sin nye jobb allerede mandag 18. mars.

– Jeg må bare si det igjen. Jeg gleder meg veldig til å begynne i KV, sier hun.

Mange søkere

Ansvarlig redaktør Espen Solberg Nilsen kan fortelle om stor interesse for den ledige stillingen i KV.

– Det kom inn 22 søknader, og det må vi si oss svært godt fornøyde med. Veldig mange av søkerne hadde godt med relevant utdanning og erfaring, så vi hadde egentlig et «luksusproblem» da vi skulle velge ut kandidater til intervju, sier Solberg Nilsen.

– Jeg veldig glad for at Jeanette takket ja til tilbudet om jobb i KV. Hun har jobbet litt for oss tidligere, og vi vet at vi nå får en dyktig, oppfinnsom og ivrig journalist. Dessuten er hun «kortreist», og har allerede et godt kontaktnett og mye kunnskap om vårt dekningsområde i Vestmar-regionen, sier KV-redaktøren.