– Vestmarkonferansen arrangeres i år for åttende gang, og vi har hvert år fått besøk fra regjeringen, sier Jon Guste Pedersen fra arrangøren Skagerrak Sparebank.

Konferansen arrangeres torsdag og fredag denne uken, og som vanlig er det Kragerø Resort som er møtestedet.

– Så langt er det cirka 80 påmeldte deltakere, men det er fortsatt noen ledige plasser for dem som er raske. De som deltar er en god blanding av representanter fra næringslivet, politikken og offentlig administrasjon. Hele regionen er representert, men med hovedvekt fra Bamble og Kragerø, forteller Guste-Pedersen.

Foruten olje- og energiministeren skal blant andre sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eikagruppen, filosof og fredsforsker Henrik Syse og kommunedirektør Dag Willien Eriksen holde foredrag i løpet av konferansen.

Næringsutvikling

Torsdag ettermiddag blir det for øvrig en paneldebatt der Janna Phil i Kragerø næringsforening, Elisabeth Holte i Omstillingsprogrammet, mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye i Eigersund kommune og Grunde Olsen i Kragerø Elektriske AS deltar. Debatten ledes av banksjef ved Skagerrak sparebanks avdeling i Kragerø, Kari Rasmussen Theting.

– Vestmarkonferansen er en konferanse med fokus på næringsutvikling, men ikke minst en møteplass mellom næringsliv, politikk og offentlig administrasjon. Den har utviklet seg til å bli en regional konferanse, og vi opplever år for år en økende interesse fra miljøer utenfor kommunen. Positiv næringsutvikling er helt sentralt for enhver kommune og region. Det er et av de viktigste elementene for en positiv utvikling av lokalsamfunn, bosetting, arbeidsplasser og i sin tur kommunens muligheter for å levere og utvikle gode offentlige tjenester., sier Jon Guste-Pedersen.

Et annet høydepunkt under konferansen er utdelingen av årets gründerpris under middagen torsdag kveld.