Gå til sidens hovedinnhold

«Mennesket lever ikke av brød alene»

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er kjent at Biblioteket trues av budsjettkutt, – med bemanningsreduksjon, mindre åpningstid og færre bokinnkjøp som mulige konsekvenser. Dette gir særdeles dystre framtidsutsikter for alle oss som er flittige brukere av Biblioteket: Vi vil jo gjerne fortsatt kunne søke råd og få veiledning hos dyktige og serviceinnstilte medarbeidere, vi vil kunne være der på formiddager – ikke minst på lørdager – og vi vil kunne være der på ettermiddager gjennom uka, – vi vil kunne få låne det siste av både fag- og skjønnlitteratur.

Vi vet at det er kommuneøkonomien som er skyld i budsjettkuttene som Biblioteket nå er trua av. Vi tør likevel minne om at skal befolkninga ha et fortsatt godt liv i byen og kommunen vår, så må kulturlivet – herunder Biblioteket – tas vare på. Det er en dyp sannhet i ordene om at «mennesket lever ikke av brød alene», – ikke minst trenger vi tilgang på kultur av forskjellig slag, vi trenger muligheter til å fordype oss i litteratur. Vi har tidvis behov for informasjon og kunnskaper, og vi har alltid behov for å bli løftet inn i sammenhenger der vi opplever mennesker – og livet i alle dets avskygninger. Dette kan bøkene, og dermed Biblioteket, hjelpe oss til.

Gode politikere: La Kragerøfolk ha en fortsatt rikelig tilgang til litterære opplevelser, spar Biblioteket for ødeleggende budsjettkutt!

Bibliotekgjengen Oddvar, Ole og Olav

Kommentarer til denne saken