Årets sommervarme

Brunt: I sommer er det mange brunsvidde beiteområder.ArkivFoto: Per Eckholdt

Brunt: I sommer er det mange brunsvidde beiteområder.ArkivFoto: Per Eckholdt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVi har hatt en sommer som vi sent kommer til å glemme med det første. For mange har dette vært en sommer som har handlet om bading, brune plener, varme netter og høy solfaktor. Men vi har også hatt enkelte som nettopp på grunn av varmen og lite regn ser mange mørke skyer i lang tid fremover. Mange av de som produsere mat i Norge har nå fått en avling som har blitt katastrofalt dårlig. Levebrød som ikke bare i år vil bli dårlig men kan i flere år framover få ringvirkninger. I Kragerø må nå enkelte slakte flere av sine dyr på grunn av mangelen på tilgang til for.

For oss i Kragerø så virker dette litt fjernt men vi har, å kommer til og merke dette rundt oss. Alle kommuner i Telemark har hatt landbrukseiendommer som har blitt berørt av denne tørken.

Familier som nå mister mye av sin inntekt framover har det vanskelig. Senterpartiet mener at her må staten på banen med en krisepakke slik at næringen får det til og gå rundt. Vi ser at tapene kan bli på over 1 milliard i Norge og i Danmark kan det komme opp i over 6 milliarder.

Det er mange som nå venter spent på hva staten vil bidra med. De langvarige konsekvensene for denne tørke er ikke lett og spå men dette vil vi nok som forbrukere merke på en eller annen måte.

Knut Jarle Sørdalen

Kragerø Senterparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags