Norsk Folkehjelp i Kragerø

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den lokale Folkehjelpa gjør en knakende god jobb for de eldre i Kragerø. Det har de gjort i mange år. Derom er det ingen tvil.

Nå kan det se ut som om det har vært litt kluss i kulissene i det siste, men det har visstnok ikke gått særlig utover den tjenesten de leverer.

Ny leder er på plass, Olaf Rein-Bohlin. Han framstår som engasjert og har allerede rukket å skrive leserinnlegg i KV.

Essensen i innlegget han skriver er «Vi må stoppe hatet». Og det er det jo ikke vanskelig å være enig i.

Men når han trekker fram ofrene for hatet, er det kun personer som sogner til Rein-Bohlins eget politiske ståsted som nevnes. Implisitt er det høyresiden som hater venstresiden og nordmenn som hater innvandrere.

Men er dette riktig?

Den, mildt sagt, kontroversielle MDG-politikeren med vietnamesiske aner, Lan Marie Nguyen Berg, er en av dem som trekkes fram. Dette fordi hun av sikkerhetsmessige årsaker blant annet må benytte seg av Oslo kommunes biltjeneste.

Rein-Bohlin har i alle fall rett i at hun bruker Oslo kommunes bil. En 10-sylindret dieseldrevet Audi med en prislapp på langt over en million kroner. Dette gjør hun glatt, samtidig som hun formaner allmuen til å sykle eller gå eller til nød å ta trikken dersom de absolutt skal noen steder. At hun blir saklig kritisert er forståelig. Det er selvsagt hennes politiske avgjørelser og påfunn som gjør at hun føler seg så truet at hun må fraktes i en kuletett bil. Ikke at faren er vietnamesisk. Rasisme er det nok ikke.

Rein-Bohlin unnlater behørig å nevne at også Sylvi Listhaug blir fraktet rundt i Oslo med pansret bil. Hun har i tillegg bevæpnede livvakter. Og det er gode grunner til det.

Denne siste opplysningen passer nok ikke særlig godt inn i bildet folkehjelpslederen ønsker å vise.

Videre nevner han Sumaya Jirde Ali. Den somaliskfødte jenta som ble kåret til «Årets bodøværing» av en lokal nettavis (Bodønu.no). Hun skal ha blitt hetset på det groveste fordi hun er en sint og ung hijabbærende muslim fra Afrika. Dette er, dersom dette medfører riktighet, alvorlig, uheldig og ikke akseptabelt.

Personer som har fått beskyttelse og lever på det offentliges forsorg og som i ettertid framstår som både frekke og utakknemlige, kan og bør allikevel kritiseres. Slik kritikk avfeies ofte som rasistisk oppgulp eller verre for å «brunbeise» og redusere troverdigheten til kritikerne.

At den samme Ali, skriver og roper «Føkk Listhaug» og «Føkk Politiet» er uten betydning for Rein-Bohlin. Følgelig nevner han det heller ikke.

Jeg vil foreslå for Rein-Bohlin at han for framtiden signerer sine politiske synspunkter med navn og partitilhørighet. (Partiet Rødt) og ikke Norsk Folkehjelp.

Selv om Norsk Folkehjelp ble startet og eies av LO og ledes av en SV-politiker, framstår organisasjonen allikevel som et «hjelpekorps» basert på frivillighet. Et korps hvor medlemmer ikke filtreres etter partitilhørighet.

Jeg håper at dette innlegget ikke avfeies som hat, og at jeg ikke har diskvalifisert meg fra å benytte den lokale folkehjelpas utmerkede tjenester dersom behovet skulle oppstå.

Til sist vil jeg si til Rein-Bohlin at du har fått noen store sko å fylle og jeg ønsker deg lykke til med det.

Trond Andreassen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags