Eiendomsskatt – jeg bare lurer ...

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Forstår det slik at kommunen vurderer å øke eiendomsskatten i Kragerø med 10 % jmf. artikkel i KV 3. mars. Eiendomsskatteloven sier at eiendomsskatten en kommune kan ta skal være mellom 2 og 7 promille, hvor 7 promille er maksimumsgrensen. Kommunen kan innføre et bunnfradrag.

Grunnlaget for skatten er takstgrunnlaget på eiendommen. For å finne takstgrunnlaget kan man ta likningsverdien som skal være 25 % av bolig-/eiendomsverdien. Altså vil takstgrunnlaget være likningsverdi ganget med 4.

I Kragerø betaler man 7 promille eiendomsskatt (i tillegg til kommunale avgifter). I Kragerø er det per 31. desember 2017 cirka 10.500 innbyggere, 3922 eneboliger, 361 leiligheter og 3384 hytter (jmf. SSB). Disse betalte i 2017 cirka 65 millioner kroner i eiendomsskatt (jmf. KOSTRA).

Kommunen har, så vidt jeg forstår i artikkel i KV, meddelt overskudd på 13 millioner for 2017. Ifølge KOSTRA er det 27 millioner kroner overskudd. Og nå vil de belaste innbyggerne og hytteeierne ytterligere 6,5 millioner kroner (sjablong) uten at det er dokumentert en realverdiøkning. Hvorfor?

Espen Sandberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags