- Hva skal vi finne på nå, da?

Fullt opp: Sjelden er det så tett med båt i Blindtarmen som under koggregattaen. Dette bildet ble tatt i fjor.Foto: Øistein Tovsen

Fullt opp: Sjelden er det så tett med båt i Blindtarmen som under koggregattaen. Dette bildet ble tatt i fjor.Foto: Øistein Tovsen

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KronikkHva i all verden skal vi finne på nå, da? Etter en sommer som opplevdes som en uendelig godværsdag, har nå de grå skyene igjen trukket seg inn over oss.

Det yrende folkelivet i gatene er borte, og i Blindtarmen kan man legge til med en 45-foter, uten at det skaper problem for andre. Kort sagt, vi er tilbake i hverdagen.

Men er det så ille da? Selvsagt beror det litt på øynene som ser. Hadde jeg vært butikkeier, ville jeg nok inderlig ønsket at sommerkaoset varte til november. Men for oss andre, så er det vel egentlig helt greit at august setter strek for den aller mest hektiske sommersesongen. Vel er det alminnelig enighet om at vi ønsker større aktivitet både høst, vinter og vår; det vil hjelpe næringsliv og arbeidsplasser, og gi mer skatteinntekter

til kommunen. Og det trenger vi jo, så ivrige som våre styrende politikere er til å bruke penger.

Men når folk utenbys fra lurer på om Kragerø ikke er en død by resten av året, da må jeg innrømme at jeg ser litt rart på dem. For du verden hva vi har å velge i! Det er vel få byer på Kragerøs størrelse som har et så rikt foreningsliv, og så stor kulturell aktivitet som vi kan vise til.

Rundt vårt aldeles utmerkete bibliotek er det stadig aktivitet i form av møter, foredrag, debatter og utstillinger, og det lokale sang- og musikklivet utfolder seg både i kirke og bedehus. Flere av bildegalleriene vi har, er åpne hele året. Det samme er de fleste utestedene, slik som «kulturhuset» Stopp en halv.

Når vi så legger til den store aktiviteten innenfor idrett, enten det er på Stadion eller i hallen, så er det nok å engasjere seg i. For ikke å glemme det vi i Kragerø er aller flinkest til: Å passe godt på hva naboen gjør!

Jon Fivelstad

Frilansjournalist

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags