– Der og da tok jeg valget, at jeg skulle legge meg under kniven for aller første gang i mitt lange liv

Fornøyd: Frilansjournalist Nils Jul Lande ble ryggoperert ved Martina Hansens hospital, og er nå tilbake i full vigør igjen.

Fornøyd: Frilansjournalist Nils Jul Lande ble ryggoperert ved Martina Hansens hospital, og er nå tilbake i full vigør igjen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Like før sommerferien i fjor dumpet det ned et brev i postkassa fra Martina Hansens Hospital på Gjettum. En smule overrasket ble jeg akkurat der og da, men fant raskt ut bakgrunnen.

I over to år hadde jeg gått med en kranglete rygg. Tanken på en eventuell operasjon var «skal, skal ikke ...». Jeg ble advart fra noen, mens andre mente at operasjon burde være det beste i min situasjon. I min «leting» etter svar, tok jeg kontakt med Ortopediteknikk i Sandvika i håp om det fantes noen form for hjelpemidler som kunne avlaste de etter hvert tiltakende smertene.

Ortopeden jeg snakket med var klar på at eneste riktige ville være operasjon.

Det ortopeden også hadde gjort, var å søke meg inn på Martina Hansens Hospital på Gjettum. Brevet som dumpet ned i postkassa like før sommerferien, var innkalling til vurdering på sykehuset 17. august. Her gikk det fort i svingene.

På sykehuset ble jeg godt tatt imot av lege Rune Bjerke, som blant annet forklarte inngående om hva som eventuelt kunne skje ved en slik operasjon. Selv om flertallet av operasjoner for «M8.0 Spinal stenose» gikk bra, så kunne man ikke gi noen garantier. En eventuell operasjon var et valg jeg selv måtte ta.

Der og da tok jeg valget, at jeg skulle legge meg under kniven for aller første gang i mitt lange liv. Jeg regnet med at dette muligens var eneste sjansen jeg fikk, og kanskje eneste sjansen til å bli operert ved Martina Hansens Hospital, et mindre sykehus som har stor kompetanse blant annet på ryggoperasjoner.

Visste også at jeg hadde «angrefrist» fram til jeg ble lagt på operasjonsbordet.

Dette var altså aller første gang i livet at jeg la meg under kniven i full narkose. Har kun én gang tidligere vært innlagt på sykehus. For 14 år siden ble jeg rammet av bakteriell meningitt og ble i all hast kjørt med blålys til sykehuset i Skien. Det ble noe tøffe dager for familien, og selv lå jeg i koma i noen dager. Det gikk heldigvis bra.

Torsdag 30. november i fjor var dagen da jeg skulle møte for operasjon. Etter å ha vært til to konsultasjoner ved sykehuset i løpet av høsten, følte jeg meg svært rolig. Jeg visste at sykehuset hadde dyktige team for slike operasjoner.

Klokken halv ni på morgenen 1. desember ble jeg trillet inn på operasjonsbordet. Før jeg visste ordet av det, sovnet jeg, og våknet først da operasjonen var over.

Operasjonen var vellykket, nå er jeg i gang med opptrening. Smertene jeg ble operert for, er borte.

Mitt opphold på Martina Hansens Hospital ble en god opplevelse, og jeg ble hele tiden passet på av et dyktig og omsorgsfullt personell.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags