Gå til sidens hovedinnhold

Kragerøs røde kommunistpopulister

Politikerlønn

Artikkelen er over 5 år gammel

LESERBREV: Kommunestyret har vedtatt å gå tilbake til tidligere nivå på godtgjøringer til politikerne i Kragerø. Rødt spesielt, men også MDG og SV er imot dette og vil beholde møtegodtgjøringen på dagens nivå med 378,- kr pr. møte. Beløpet er før skatt og inkluderer forberedelser ved å lese sakene, gruppemøte i partiet og selve møtet, for eksempel et kommunestyremøte som begynner kl. 18 og slutter kl. 22. Jeg tror ingen rekrutteres inn i politikken i Kragerø på grunn av gode økonomiske betingelser, men det kan være en fare for at økonomien holder folk ute av politikken i Kragerø med dette nivået på godtgjørelser.

Jeg innser at høyere godtgjøringer til politikerne ikke er en vinnersak hos kritiske velgere, men synes MDG, SV og Rødt blir for enkle i sin argumentasjon. Det er lett å kutte i politikerutgifter. Det er bare å vedta at vi trenger færre politikere og færre politiske utvalg. Det er det lite stemning for hos de samme partiene.

Hvordan er det så med liv og lære? Sørgelig å se at partiet Rødt går politisk konkurs i denne saken.

Kommunistpopulistene i Rødt synes det veldig behagelig at deres egen varaordfører Charlotte Sætersdal «surfer» videre i 40 prosent stilling, Ole Andre Engrav som er formannskaps medlem hever røsten og snakker om at Rødt er mot «høye» politikergodtgjørelser i formannskapets møte 5. april.

Glemt er deres eget forslag fra litt over 2 år siden da Rødt ville ha varaordfører i 20 prosent stilling og ordfører i 80 prosent stilling. Hvorfor kommer ikke dette forslaget opp på nytt fra Rødt når de skal holde utgiftene til politikere nede? Jeg er relativt sikker på at det forslaget var ubekymret lett å fremme midt i en valgperiode da det ikke var Rødt som var i posisjon med varaordfører. Hadde Rødtpolitikeren i kommunestyret hatt litt politisk ryggrad hadde de fremmet forslaget og blitt nedstemt av alle de andre partiene. Neida, partiet hadde lite å si i kommunestyredebatten og jeg skjønner at det er vondt når liv og lære blir avdekket. Kragerø er for stor kommune til å ha til sammen 100 prosent ordfører ressurs fordelt på ordfører og varaordfører.

Hvis partiet Rødt er så opptatt av å holde politikerutgiftene i sjakk, hvorfor i all verden skal de gjøre det med «sosial dumping»-metoden? Det er jo det de gjør når de reduserer satsene og beholder ansvaret og tidsforbruket for medlemmer av de politiske utvalgene. Jeg var overbevist om at Rødt var mot sosial dumping, men så feil kan man ta når et populistisk parti som Rødt værer at det er velgere å sanke inn på generell politikermisnøye.

Thorleif Fluer Vikre

leder Kragerø Frp og Kommunestyrerepresentant

Les også: Kragerøs brune høyrepopulister

Svar fra kommunistpopulisten 

Kommentarer til denne saken