Erstatt CT-maskinen i Kragerø

CT-maskinen på Kragerø sykehus.

CT-maskinen på Kragerø sykehus. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LESERBREV: Sykehuset Telemark sender 27. april 2016 et kort lite brev til Kragerø kommune og underretter om at i løpet av sommeren 2016 så ser de seg ikke tjent med å holde CT-maskinen ved Sykehuset i Kragerø i drift lenger.

Begrunnelsen er økende vedlikehold, synkende aktivitet og at maskinen er gammel og ustabil.

I tillegg så skriver administrerende direktør Bess Margrethe Frøyshovd , sitat:

«Vi har vurdert at dette ikke vil få noen store negative konsekvenser for vår øvrige drift i Kragerø. Dette er også i tråd med sykehusets utviklingsplan».

Det er kanskje riktig det, at dette er planen og at det ikke betyr noe for Sykehuset Telemark.

De som dette er negativt for er Kragerøs befolkning!

Nok en gang mister innbyggerne et velfungerende tilbud lokalt, og nok en gang så blir vi nødt til å reise til Skien for å få utført elementære helsetjenester. Befolkningen i Kragerø har i årtier hatt muligheten til å få tatt røntgenbilder på sykehuset i Kragerø. Dette er et stort tilbakeskritt!

Den samfunnsmessige effekten av dette tilsynelatende «ubetydelige» grepet til administrerende direktør Bess er slett ikke ubetydelige. For hva blir konsekvensene?

For dem som er så heldige å kjøre egen bil, så får man en times ekstra reise tur/retur (hvis man er kjørbar) og tilsvarende fravær fra jobb.

Men hva når barn og eldre skal utredes? Jo, pårørende må som oftest ta seg fri fra jobb for å være med. Flere timer/en dag med fravær i jobben.

Og hva med dem som er avhengig av buss? Bussen går kl. 08.15 og retur ca. kl. 17.05.

Siste alternativ er taxi på statens bekostning. Samfunnsregnskapet på dette lille grepet går garantert i negativ retning. Og hva med lang og smertefull transport?

I disse dager leser man at Sykehuset Telemark skal granskes for sin virksomhet. Tre dødsfall kan kobles til den tidligere omdiskuterte nedleggingen av sengeplasser i Kragerø og Rjukan, og tilsvarende overbelegg og manglende kapasitet til å ta i mot trengende pasienter i Skien. Ingen overraskelse for min del. Det er bare tragisk at det må gå så langt før blir stilt til vegg for sine disposisjoner.

Har man kapasitet i Skien til dette da? Blir det lang ventetid?

Det er på tide at Sykehuset Telemark tar inn over seg hvem man skal være til for.

Det er befolkningen – enten det er i Kragerø eller i resten av Telemark. Erstatt CT-maskinen i Kragerø med en ny!

Brit Sjetne (H)

Komm. styremedlem og medlem av HOS.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags